Hlavní navigace

IFA 2016: v Berlíně byla ke zhlédnutí i lednička s Windows 10

V hlavním městě SRN opět proběhl každoroční veletrh spotřební elektroniky IFA. I tentokrát se bylo na co dívat a vystavované modely nepatřily jen do fádních kategorií typu monitor apod. Co třeba lednička a PC v jednom?
Martin Tábor 15. 9. 2016

Sdílet

IFA je tradičně největším veletrhem spotřební elektroniky a zúčastňují se ho i nejznámější světové firmy. Mezi zvučná jména určitě patří Acer, Sony, Philips, Panasonic, Lenovo či jihokorejské LG, které vám vyrobí cokoliv od chytrých hodinek až po běžnou pračku. Právě LG však letos přišlo s netradičně pojatou ledničkou, která obsahuje 29" displej poháněný Windows 10. Na dotykové obrazovce tak můžete vestoje brouzdat po webu v prohlížeči Edge nebo využít i několika speciálně připravených aplikací. Spotřebič by se měl objevit na americkém trhu nejdříve počátkem příštího roku.

„Chůvička“ Acer Pawbo+ je určena domácím mazlíčkům

Acer pak oznámil konec notebooku řady Aspire. Budoucnost se jmenuje Acer Swift a hned zpočátku nabídne modely Swift 1, 3, 5, a 7, což je prémiová řada pro ty nejnáročnější (a nejbohatší) zákazníky. Všechny modely přešly na 14" displej, ale hlavní je jedno. Swift 7 má být zatím nejtenčí notebook na světě s výškou nižší než 1 cm. Trochu z jiného soudku je produkt Pawbo+, kterým chce Acer zaútočit na milovníky domácích zvířátek, kteří pravděpodobně tráví více času v práci, než je zdrávo.

Chytrá lednička od LG rozchodí i Windows 10

Hráče jistě osloví právě uvedená hi-tech 3D herní kamera Razer Stargazer, která toho umí opravdu hodně počínaje odstraněním pozadí a kompatibilitou s technologií Intel RealSense (SR300). Firma vyvíjející konektor HDMI zase oznámila novou specifikaci pro USB-C, která umožní vyrobit kabel s klasickým HDMI konektorem na jedné straně a USB-C na druhé. Kabel pak zvládne HDMI 1.4b. Abychom skončili trochu tradičněji, Samsung se věnoval hlavně novým monitorům – jde o herně zaměřené kousky, které jsou však prohnuté. Disponují technologií technologie Quantum Dot, která umožní skvělé podání barev (125 % sRGB). Používané panely jsou typu VA.

Zdroj: ifa-berlin.de

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty