Hlavní navigace

IcoFX v nové verzi 2.4

Drobný, ale velmi šikovný, grafický nástroj IcoFX se po poměrně dlouhé době dočkal dalšího aktualizovaného vydání. Opraveno bylo několik chyb, způsobujících potenciálně zaseknutí aplikace, ale přibyly i položky v nástrojích a podporované formáty.
Martin Tábor 13. 2. 2013

Sdílet

Program IcoFX je poměrně malý, ale zato mocný nástroj pro práci s ikonami „windowsovského“ formátu *.ico. Jednou z hlavních funkcí je bezesporu schopnost extrahovat ikony ze souborů jiných typů, jako jsou např. spustitelné soubory programů .*exe nebo různé knihovny atd. V tomto je IcoFX skutečně schopný, a tak obvykle není žádný problém, uložit v libovolném formátu ikonu jakékoli nainstalované aplikace. Aby toho nebylo málo, IcoFX je navíc i jednoduchým bitmapovým editorem, podporujím např. průhlednost a export do mnoha formátů od PNG po JPEG.

Editor IcoFX 2.4

Do verze 2.0 byla aplikace distribuována jako freeware, což je však v současné době bohužel již minulostí a volně ke stažení je tak pouze sharewarová 30-ti denní varianta. Na druhou stranu však umí program s každým novým vydáním opět o několik funkcí víc a za (v přepočtu) asi 950,– Kč si tak uživatelé s verzí 2.4 mohou nově přijít kupřikladu na rozšířené možnosti historie editačních úprav, podporu formátu XPM nebo možnost rozložení panelu nástrojů do vertikální i horizontální orientace dle velikosti okna programu. Celkově vzato však poslední „svobodná“ verze 1.6.4 zůstává pro většinu uživatelů asi nejpraktičtějším řešením.

Zdroj: filehippo.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty