Hlavní navigace

Herní mobil od Sony Ericsson na videu

Výrobce telefonů Sony Ericsson má ideální pozici k tomu, uvést na trh mobil s velkým herním potenciálem. Drahnou dobu už se o něm spekuluje a teď se konečně zdá, že je na spadnutí. Podívejte se na video.
David Sillmen 3. 12. 2010

Sdílet

Na videu se můžete podívat na to, jak bude vypadat herní smartphone Sony Ericsson Z1, kterému se přezdívá Zeus. Optimistické odhady hovoří o tom, že by se na trhu mohl objevit už 9. prosince a navíc vybavený operačním systémem Android 2.3. Jiné spekulace tvrdí, že se objeví až spolu s Androidem 3.0 začátkem příštího roku.

Jistota nepanuje ani v oblasti hardware. Displej by měl být buď Super TFT nebo Super AMOLED. Takřka jistý je procesor Snapdragon s frekvencí 1 GHz. O kvalitní grafiku by se měl postarat čip Adreno 205, který patří momentálně k tomu nejlepšímu, co je na grafiku k dispozici.

Konstrukce Z1 má mít podobu takzvaného „slider“, tedy výsuvného displeje, pod kterým se však nebude skrývat standardní QWERTZ klávesnice, nýbrž klasické herní ovládání v podobě gamepadu.

Pro Sony Ericsson může jít každopádně o potenciálně velice úspěšný smartphone/herní konzoli. Na současném trhu je totiž maximálně důležité nabídnout přidanou hodnotu. Pro Sony Ericsson by hry mohly být tím samým, čím je bezplatná navigace pro Nokie.

Zdroj: PCGH

Autor článku