Hlavní navigace

Herní konzole mají na kahánku

Řada odborníků v poslední době přichází s tvrzením, že klasická podoba herních konzolí má svá nejlepší léta již za sebou a brzy se odeberou na odpočinek. Nahradit je mají služby postavené na cloudovém řešení.
David Procházka 17. 5. 2011

Sdílet

Herní konzole se postupně stávají přežitkem doby. Pokud nahlédneme do minulosti, pak zjistíme, že historie herních konzolí sahá až do začátku 70. let minulého století. Zejména Američané si již v roce 1975 mohli zakoupit single-game konzoli Atari Pong, simulující hru tenisu ve 2D. V letech 1980 došlo k vydání prvních kapesních konzolí, kterým vévodil produkt Nintendo Game & Watch. V herním průmyslu se pak nejvíce proslavily produkty společností Atari, Nintendo, Sega, Panasonic, Commodore, Sony a řady dalších. Každá epocha má svůj počátek a konec.

 

A ke konci herních konzolí, tak jak je známe z minulosti i dneška vše postupně dospívá. Hlavní úlohu herních konzol mají v podstatě zastat chytré mobilní telefony a stále výkonnější tablety. Je otázkou proč by uživatelé měli platit za novou herní konzoli třeba 8 a více tisíc a další tisíce pak ponechat ve hrách. Například na iPhone či iPad lze sehnat mnoho zajímavých titulů v cenovém rozpětí několika málo stokorun. Navíc obě mobilní platformy mají daleko více využití, než jsou jen hry. Bude zajímavé sledovat, kam se vývoj herního průmyslu bude ubírat. Jisté ale je, že klasické herní konzole zatím mají miliony zastánců po celém světě.

Zdroj: GP

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty