Hlavní navigace

Google vydal Chrome ve verzi 22

Chrome 22 přináší opět mnoho dílčích zlepšení, podporu nových prvků v JavaScriptu a moderních webových technologiích. Kromě toho bylo opraveno mnoho bezpečnostních bugů, díky čemuž Google na odměnách vyplatil cca 30 tisíc dolarů.
Martin Tábor 26. 9. 2012

Sdílet

Aktuálně byl Google Chrome 22 již uvolněn i do aktualizačního kanálu a uživatelé, kteří Chrome používají, tak mohou zkontrolovat aktuálnost verze skrze nabídku „O aplikaci“. Nový Chrome tentokrát přichází s několika málo vylepšeními, z nichž několik nespecifikovaných se údajně týká i podpory pro nový operační systém Windows 8. Další novou funkcí je podpora pro tzv. Pointer Lock z JavaScript API, kterou ocení především programátoři i hráči 3D webových her. Novinka totiž umožní přímé ovládání myší bez přítomnosti kurzoru.

Google Chrome 22 – výsledek testu HTML5

Vylepšena byla i podpora zařízení s vysokým rozlišením displeje, jako jsou např. nové MacBooky Pro s technologií Retina. Seznam novinek je tímto téměř vyčerpán a dále se vývojáři věnovali především opravám chyb, z nichž bylo mnoho oznámeno externími subjekty. Za odhalení jedné kritické bylo např. vyplaceno 5000 dolarů pánům Eetu Luodemaa a Joni Vähämäki. Nalezených bezpečnostních chyb však bylo mnohem více a jen na odměnách tak Google tentokrát vydal  29 500 amerických dolarů. Drobnou kosmetickou změnou je i nová ikona nabídky v pravém horním rohu aplikace a nahrazení dialogu „O aplikaci“ webovou stránkou v rámci položky Nastavení – Nápověda.

Zdroj: blogspot.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty