Hlavní navigace

Google uvolnil mobilní kancelář QuickOffice

Google zpřístupnil aplikaci Quickoffice, kterou získal již loni zakoupením jedné softwarové firmy. Jde o mobilní kancelářský software pro práci s dokumenty Microsoftu. Jako bonus však uživatelům přibyde i 10 GB úložného prostoru zdarma navíc.
Martin Tábor 23. 9. 2013

Sdílet

Google Drive (dříve Google Docs) je sice produkt, pocházející celý z dílen Google, avšak zvláště v případě mobilního provedení disponující též omezenými editačními možnostmi. Google Drive používá vlastní formát dokumentů, do něhož jsou formáty Microsoftu před editací převedeny, pročež je následně opět nutné provést export do některého z běžně rozšířených formátů. To uživatelům zařízení s Androidem nejen komplikuje život, ale leckdy i vážně ohrožuje důležité dokumenty. Pro úpravu písemností ve formátech Microsoftu tedy uživatelé Androidu v nejvyšší nouzi volí spíše (většinou placené) aplikace třetích stran.

Quickoffice 6.1.180 pro Android

Google si nepříjemnost uvědomil a jistě mu nebylo lhostejné ani riziko, plynoucí z konkurenční nevýhody u firemní klientely. Špatná kompatibilita s nejrozšířenějšími kancelářskými formáty totiž mohla představovat při výběru zařízení pro zaměstnance a managery pro produkty Googlu smrtelnou ránu. QuickOffice se internetový gigant z Mountain View rozhodl pohltit již více než před rokem a v průběhu uplynulé doby pracoval zřejmě na vylepšení aplikace a na integraci do vlastních služeb jako právě Google Drive. Výsledkem práce tak rozhodně není pouze nové logo aplikace.

Quickoffice „nahrazuje“ Word, Excel a PowerPoint

Nový Google Quickoffice je zdarma dostupný pro systém Android i konkurenční iOS. Její schopnosti jsou poměrně rozsáhlé a umožňuje prohlížet a editovat soubory Wordu, Excelu a PowerPointu. Zobrazit však dovede zdárně i rozšířený formát PDF. Quickoffice je zkrátka něco, co v nabídce Googlu dosud chybělo. I když se zdá, že by mohla nová aplikace plně nahradit androidí Google Drive, není tomu tak. Pakliže do 26. září Quickoffice s Google Drive spárujete, zdarma získáte 10 GB prostoru navíc, avšak Quickoffice neumí s formáty Dokumentů, Prezentací či Tabulek Google Drive pracovat (zobrazí je jako PDF). Souhr je jednoduchý – Quickoffice sice umí využít úložnou kapacitu Google Drive, ale pracuje jen s formáty Microsoftu. Je však více než pravděpodobné, že Google obě mobilní aplikace dříve či později sloučí.

Zdroj: blogspot.cz

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty