Hlavní navigace

Google umožňuje změnit tapetu hlavní stránky

Internetový vyhledávač Google zavedl možnost změnit tapetu hlavní stránky, která byla dosud z většiny bílá a na mnohé působila poněkud stroze. Na pozadí je teď možné použít prakticky jakýkoliv obrázek.
David Sillmen 10. 6. 2010

Sdílet

Asi žádná jiná webová stránka není tak notoricky známá, jako homepage Google. Najdete na ní pouze jednoduché logo firmy, pár nejdůležitějších údajů a samozřejmě to nejpodstatnější – vyhledávací pole, do kterého vepíšete kýžený výraz. Vše okolo je pouze bílé. Tuhle jednoduchost mnozí oceňují, někdo ji však kritizuje za přílišnou strohost.

Google se tak rozhodl, že každému umožní, aby si vzhled stránky, kterou navštěvuje možná nejčastěji, upravil podle svého. Lépe řečeno, aby si nastavil oblíbené pozadí, podobně jako na pracovní ploše Windows. Funkce funguje už i v české verzi Google a je velice jednoduchá. Vlevo dole na hlavní stránce najdete odkaz „Změnit tapetu“. Stačí na něj kliknout a pak už si vyberete, zda chcete obrázek nahrát z počítače, webového alba Picasa, z veřejné galerie nebo využijete některý z tipů odpovědného redaktora. Samotný Google nabízí dostatek obrázků, aby si vybral každý. Řada lidí dá ale přednost soukromým obrázkům či fotkám.

Pak už stačí jen nové pozadí potvrdit a počkat pár sekund, dokud se nezmění. Z naší zkušenosti můžeme říct, že některá z pozadí zakryjí odkazy pod vyhledávacím polem tak, že nejsou vidět. Na druhou stranu, stejně o nich každý ví a málokdo je potřebuje. Důležité je, že vyhledávací pole je stále bílé, a proto dobře viditelné.

Zdroj: vlastní

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty