Hlavní navigace

Google testuje vyhledávání v reálném čase

O vyhledávání v reálném čase se ve spojení s vyhledávačem Google mluvilo již před několika měsíci. Nyní vyšlo najevo, že společnost takzvaný Live Search skutečně testuje. Jeho nasazení však zůstává otázkou.
David Sillmen 26. 8. 2010

Sdílet

Ačkoliv úvodní stránka internetového vyhledávače Google doznává v průběhu času jen minimálních změn, technologie, která pracuje za ní, se vyvíjí prakticky neustále. Početné vývojové oddělení Google pracuje na celé řadě vylepšení, přičemž jedním z těch největších by v blízké budoucnosti mohlo být vyhledávání v reálném čase, takzvaný Live Search.

Ten vychází z našeptávače, který na základě již napsaných písmen a obliby odhaduje vyhledávaný výraz. Live Search jde ale ještě dále. S tím, jak do vyhledávacího pole píšete heslo, dochází k vyhledávání v reálném čase. S každým připsaným či ubraným písmenem se výsledky okamžitě změní. Uživatel tak hned vidí, zda ho výsledky uspokojí či zda má heslo ještě konkretizovat.

Na Live Search se můžete podívat na přiloženém videu. Ačkoliv ho Google testuje, není jisté, kdy dojde k jeho nasazení do ostrého provozu. Bude totiž třeba technologii odladit tak, aby co možná nejméně zatěžovala servery Google.

Zdroj: Windows Club

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty