Hlavní navigace

Google ruší další méně využívané služby

Společnost Google přistoupila k další vlně rušení málo využívaných či nerentabilních webových služeb. Asi nejznámější, která teď přišla na řadu, je stránka iGoogle, která byla zamýšlena jako konfigurovatelná domovská stránka pro majitele Google účtů.
Martin Tábor 4. 7. 2012

Sdílet

Již před nějakým časem začala první větší vlna rušení nevyužívaných služeb, které jsou pro Google neefektivní a zbytečně odčerpávají prostředky, které by jinak šlo věnovat na rozvoj jiných projektů. Pravdou je, že Google v historii provozoval vždy relativně vysoký počet různě velkých projektů, které leckdy nikdy nevystoupily z laboratorního stádia a veřejně byly přístupné pouze v podobě testovací beta verze. Nedávno Google zaujal na danou věc zcela jiný pohled a rozhodl se zbavit v podstatě většiny služeb, které dle jeho názoru nemají do budoucna větší perspektivu růstu.

Webová stránka služby iGoogle

Nově tak přišlo na řadu i relativně známé iGoogle, které se stane zcela nedostupné od 1. listopadu 2013. To ostatně  říká i nový štítek na webové stránce služby samotné. Mnohem dříve bude však zpečetěn osud služby Google Video, která dříve konkurovala YouTube, avšak Google se nakonec druhou zmíněnou službu rozhodl koupit. Videa Google tak již od roku 2009 neumožňují nahrávání nového obsahu a počínaje 20. srpnem tohoto roku bude veškerý obsah převeden právě na YouTube. Dále bylo oznámeno ještě zrušení Google Mini a Google Talk Chatback, což jsou však nástroje známé spíše administrátorům firemní infrastruktury.

Zdroj: engadget.com

Autor článku