Hlavní navigace

Google přiznal chystanou sociální síť

Společnost Google přiznala, že vyvíjí vlastní sociální síť. Ta nebude jen rozšířením současných služeb, ale bude sama o sobě komplexní službou, byť propojená s těmi již existujícími.
David Sillmen 29. 7. 2010

Sdílet

Šéf internetového gigantu Eric Schmidt přiznal, že Google vyvíjí vlastní sociální síť. Ačkoliv se má všeobecně za to, že půjde o konkurenci pro stále více se rozmáhající Facebook, Google se to snaží aspoň částečně dementovat. Na otázku, zda se bude sociální síť Google podobat Facebooku, odpověděl Schmidt: „Svět nepotřebuje kopii už existujícího.“

Google sice vlastní od roku 2004 sociální síť Orkut, jenže ta se mu nepodařila nastartovat tak, aby byla skutečně konkurenceschopná. Před několika měsíci pak přidal k emailové službě takzvané Hlášky, kdy uživatelé mohou sdílet své statusy.

Jenže Facebooku nebude možné konkurovat bez nové a komplexní sociální sítě. Skeptici tvrdí, že možná ani s ní ne.

Jisté je to, že v sociální síti Google budou důležitou roli hrát hry. Společnost prý jednala s herními domy Zynga (Google v ní má podíl), Playfish (vlastníkem je Electronic Arts) a Playdom (nově ve vlastnictví Disney).

Další podrobnosti známy nejsou. Jasný není ani termín spuštění sociální sítě. Mohlo by k němu dojít ale už letos. Google totiž musí spěchat.

Zdroj: WSJ

Autor článku