Hlavní navigace

Google přestane podporovat starší prohlížeče

Zřejmě ne náhodou krátce po masivním útoku čínských hackerů na Google a další firmy prostřednictvím starších internetových prohlížečů se firma rozhodla jednat. Zastavuje jim podporu.
David Sillmen 1. 2. 2010

Sdílet

Pakliže patříte k těm uživatelům internetu, kteří ještě nepřesedlali ze starších verzí internetových prohlížečů na nové, budete mít velmi brzy problém s webovými aplikacemi internetového vyhledávače Google. Tato firma totiž oznámila, že od 1. března přestane starší prohlížeče podporovat. Mělo by se to týkat právě webových Google Apps, které jsou stále oblíbenější. Podle vývojářů je tento krok nutný především proto, aby bylo možno rychleji postupovat ve vývoji. Starší prohlížeče prý brzdí pokrok a zamezují uvádění nových aplikací.

Tolik oficiální stanovisko. Ovšem dost možná je motivováno ještě něčím jiným. Co takhle nedávným internetovým útokem čínských hackerů, jímž byl zasažen nejen Google, ale zhruba dvacítka dalších velkých společností. Stalo se tak především proto, že jejich zaměstnanci používali zastaralý Internet Explorer 6. Takže i bezpečnost pravděpodobně v tomto rozhodnutí sehrála svou roli.

A od jakých že verzí internetových prohlížečů bude funkčnost Google Apps zaručena?

  • Microsoft Internet Explorer 7.0+
  • Mozilla Firefox 3.0+
  • Google Chrome 4.0+
  • Safari 3.0+

Zdroj: PCGH

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty