Hlavní navigace

Google opět změnil vzhled obchodu Google Play

K uživatelům smartphonů a tabletů postupně proniká aktualizace obchodu Google Play, který vývojáři po čase opět překopali zcela od základů. Jiný je vzhled, ale i rozdělení kategorií, k nimž přibyla nová nejvyšší úroveň.
Martin Tábor 20. 10. 2015

Sdílet

Pryč jsou časy, kdy původní Android Market obsahoval jen mobilní aplikace a hry. S tím, jak Google postupně rozšiřuje své portfolio činností, do Google Play naopak pronikají další a další kategorie od hudby až po půjčovnu filmů nebo knih. Důležité je tak nejen udržet přehlednost, ale nové produkty uživatelům i patřičně držet na očích. Kromě těchto změn však designéři v nové verzi reflektovali i nedávnou změnu loga a grafické prezentace značky Google.

Nová aplikace Google Play

Tu největší novinku poté představují dvě hlavní kategorie, z nichž první sdružuje „aplikace a hry“ a druhá je vyhrazena „zábavě“. Oproti dosavadnímu pestrobarevnému zobrazení všech služeb v horní části úvodní obrazovky je to tedy nezbytný krok kupředu. Především v záložce „Zábava“ totiž budou kategorie určitě v hojném počtu přibývat a uživatel by strávil spoustu času hledáním správné položky ve směsici dalších. Pakliže se vám Google Play ještě neaktualizoval, můžete zkusit připojit mobil k Wi-Fi nebo jej restartovat.

Zdroj: techcrunch.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty