Hlavní navigace

Google opět vylepšil mapy. Apple se za své omluvil.

CEO společnosti Apple se veřejným dopisem omluvil za kvalitu nových map, které jsou dostupné v operačním systému iOS 6 a "přiznal", že jde o nedodělek. Google naproti tomu své mapy opět vylepšil snímky ve vyšším rozlišení.
Martin Tábor 2. 10. 2012

Sdílet

kvalitách nových map od Applu se diskutovalo již dlouho a po nedávném vydání iPhone 5 a iOS 6 se pochyby rozhodně nerozplynuly. Naopak si mohli uživatelé prakticky ověřit, že mapové podklady Applu se těm od Googlu zatím zdaleka nevyrovnají a v některých případech a lokalitách je tak mapová aplikace jablečné firmy zcela nepoužitelná. Vrcholní představitelé společnosti tak možná jednoduše došli k závěru, že přiznání chyby je v současnosti již jediný způsob, jak si zachovat alespoň základní reputaci. Zákazníkům Applu je tak určen veřejný omluvný dopis od samotného Tima Cooka.

Pisa, Itálie – nové satelitní snímky Google Maps

Apple tak bude podle vlastních slov usilovně pracovat na tom, aby se staly jeho mapy použítelnějšími. Naproti tomu se společnosti Google podařilo mapové podklady opět aktualizovat a v mnoha lokalitách nabídnout zároveň mnohem detailnější satelitní podklady. Podle oficiálního blogu byly na Google Maps a Google Earth přidány snímky v úhlu 45 stupňů pro 37 amerických měst a 14 dalších měst v jiných státech. V zajímavé perspektivě si je tak nově možné prohlédnout i známé památky v italské Pise apod. Pro velký počet dalších lokalit pak přibyly satelitní snímky ve vyšším rozlišení a hlavně i novějšího data.

Zdroj: neowin.net

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty