Hlavní navigace

Google obviňuje Bing, že od něj kopíruje výsledky

Interentový vyhledávač Bing se snaží všemi způsoby přiblížit se zatím neohrožené pozici Google. Podle všeho se zdá, že se nezalekl ani kopírování výsledků vyhledávání, na což upozornil právě Google.
David Sillmen 3. 2. 2011

Sdílet

Internetový gigant Google vznesl proti konkurenčnímu Bingu poměrně závažné obvinění, které ze všeho nejvíce snižuje důvěryhodnost Bingu. Jedná se o to, že podle Google má Bing do značné míry přebírat výsledky vyhledávání, která poskytuje Google. To by v podstatě znamenalo, že Bing uznává lepší kvality Google na tomto poli.

Google už měl nějakou dobu podezření, a tak provedl test s hesly a výsledky, které si uměle připravil. Následně bylo několik zaměstnanců zaúkolováno, aby tato hesla projížděli Bingem. Zhruba po dvou týdnech se ukázalo, že oba vyhledávače produkují prakticky stejné výsledky.

Jediným důvodem, proč se tyto stránky objevily ve vyhledávání Google, je to, že jsme je tam uměle natlačili,“ říká Danny Sullivan z Google. „Nebyl zde žádný důvod, proč by se měly přirozeně objevit ve vyhledávání. Pokud se tak začaly objevovat na BIngu, znamená to, že Microsoft kopíruje výsledky Google.“

Microsoft obvinění zatím opatrně odmítá. Kauza ale ještě může vyvolat zajímavou bouři.

Zdroj: PCW

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty