Hlavní navigace

Google nezveřejní aplikaci na rozeznávání obličeje

Společnost Google zřejmě již vyvinula pokročilou technologii na rozpoznávání obličejů. Ta se původně měla stát součástí Google Goggles, nicméně firma zatím nenašla způsob, jak se vyrovnat s ochranou soukromí.
David Sillmen 2. 4. 2011

Sdílet

Google pravděpodobně již vyvinul aplikaci na rozpoznávání obličejů, která uživatelům umožní snadno získat informace o lidech pouze na základě fotografie. Podle stanice CNN se tato technologie má stát součástí Google Goggles, která již na základě fotek dokáže rozpoznat předměty, knihy či překládat text. Rozpoznávání obličejů by mělo využívat profilů na sítích jako Facebook a Twitter a poskytnout vyhledávajícímu veřejně dostupné informace.

Přesto však technologie zatím do Goggles nebude zakomponována. CNN tvrdí, že Google stále hledá způsob, jak se vyrovnat s ochranou soukromí, jejíž porušování ho stálo body v kauzách Street View po celém světě. Je pravděpodobné, že v současném stavu by technologie vyvolala velkou kritiku, přestože by byla pro uživatele přínosná. Google zvažoval například „opt-in“ řešení, kdy by technologie rozpoznávala pouze lidi, kteří by to dovolili. To by však výrazně ztížilo rozjezd služby.

Zatím tedy technologie zůstává v šuplíku a Google se jistě bude snažit najít řešení, jak ji uvést v život, případně ji využít v dalších svých službách.

Zdroj: PCW

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty