Hlavní navigace

Google Keep: "žluté papírky" digitálně a v cloudu

<p>&#160;</p>
Internetový gigant spustil novou službu Keep, která slouží k vytváření a synchronizaci jednocuchých poznámek. V žádném případě sice nenahradí sofistikovaná a tradiční řešení jako Evernote či OneNote od Microsoftu, přesto se může někdy hodit.
Martin Tábor 22. 3. 2013

Sdílet

Na adrese drive.google.com/keep se ukrývá nová služba, která v portfoliu Googlu dlouho chyběla. Slouží k vytváření jednoduchých poznámek, které jsou posléze prezentovány ve formě jednotlivých „papírků“, jimž lze přiřadit různé barevné zvýraznění. Ani v digitálním světě se tedy nejedná skutečně o nic převratného, ale z důvodu, že je vše synchronizováno v cloudu a součástí poznámek může být např. i fotografie a zvukový záznam, může své uplatnění přesto najít.

Google Keep – prezentační video

Google již vydal i aplikaci Keep pro Android, která na displeji přenosného zařízení zobrazí vytvořené „papírky“ v přehledném uspořádání. Další formou poznámek je tzv. seznam, který může mít svůj vlastní název a jehož součástí jsou poté jednotlivé položky se zaškrtávacím políčkem. Při jeho aktivaci se konkrétní položka přeškrtne a tuto funkci lze tedy úspěšně použít jako operativní pomůcku při nákupu potravin apod. Při celkovém zhodnocení se tedy jedná o velmi jednoduchý nástroj, vhodný zejména ke krátkodobému plánování úkolů, např. v rámci dne či týdne.

Zdroj: google.com

Autor článku