Hlavní navigace

Google Kalendář obléká Material Design. Vypadá fantasticky

Po mnoha letech se Google konečně rozhodl dát svému kalendáři nový kabát. V tomto ohledu nezbývá než jásat, protože původní podoba byla na dnešní dobu snad až příliš konzervativní. Design je čistý a elegantní.
Martin Tábor 6. 11. 2017

Sdílet

Své vlastní řešení, jak si organizovat svůj nebo týmový čas, nabízí Apple, Microsoft, ale naštěstí i Google. Cloudové kalendáře všech firem mají své vlastní přednosti a především Microsoft díky integraci do nástrojů Office hodně cílí na korporátní prostředí. Kalendář od Googlu je však globálně nejspíš nejvíce používaný a jeho obliba pochopitelně vzrostla s příchodem Androidu.

Google Kalendář v novém „Material Designu“

Má poměrně dost možností pro jednotlivce i skupiny, umožňuje vkládání embedded widgetů do webových stránek a samozřejmě je dostupný i coby nativní aplikace pro konkurenční iOS. Synchronizaci dnes nabízí univerzální aplikace Kalendář ve Windows 10, ale i nejrůznější linuxové programy. Dá se tak bez nadsázky říci, že „plánovač životů“ od Googlu je i nejvíce podporovaný.

Pro porovnání – dosavadní verze

Nový vzhled staví na Material Designu z Androidu a dle našeho názoru vypadá vkusně a působí o něco vlídněji (což se při prohlížení úkolů hodí dvojnásob). Všechny dosavadní funkce pak zůstaly zachovány, i když pravidelní uživatelé si budou muset na nové rozložení ovládacích prvků zvyknout. Nový vzhled je zatím možné vyzkoušet volitelně a k předchozímu se dá přes nabídku Nastavení vrátit. To však platí jen do března 2018.

Zdroj: 9to5google.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty