Hlavní navigace

Google Earth 7.0: ve znamení 3D

Beta sedmé verze známé aplikace z dílen Googlu přichází s několika zásadními novinkami, z nichž jednou je nová forma zobrazení řady lokalit v podobě 3D modelů. Google Earth tak vstupuje do zcela nové dimenze.
Martin Tábor 3. 11. 2012

Sdílet

Google Earth patří bezpochyby do skupiny těch nejzajímavějších aplikací, jaké si lze běžně na svůj počítač nainstalovat. Je tu s námi již mnoho let a v dobách, kdy některé webové prohlížeče měly u svého názvu i o desítky menší označení verze, oplývala tato desktopová aplikace skutečně mnohem větší škálou funkcí, než webová podoba Google Maps. Přesto, že se časy mění a v dnešních prohlížečích dokáží velké technologické firmy vytvořit téměř „cokoli“, má Google Earth stále co nabídnou. Zvláště pak jako aplikace pro mobilní systém Android.

Google Earth 7.0 Beta

Nejnovější sedmá verze, která sice zatím nese nálepku „beta“, avšak Google ji již nabízí defaultně ke stažení, přináší zvláště funkci trojrozměrného zobrazení řady pozemských lokalit, a vývojáři tak tentokrát směřovali svůj zájem opět na rodnou planetu. Přesto, že se aplikace jmenuje Google Earth, nabízí totiž možnost prozkoumání i notně jiných míst, jako např. Měsíce či Marsu. Další novinkou je průvodce, jenž s 3D mapami v podstatě úzce souvisí a umožňuje pohodlné nalezení 11 tisíc nejzajímavějších míst. Zároveň Vás rád vezme i na prohlídku 25 trojrozměrně zpracovaných světových metropolí.

Zdroj: blogspot.cz

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty