Hlavní navigace

Google dnes svévolně odhlásil některé uživatele. Hacknuti jste nebyli

Přišli jste dnes k počítači, tabletu či telefonu a zjistili, že nefunguje synchronizace a Google vás žádá o opětovné přihlášení? Jestli vám stékal (zcela oprávněně) studený pot na čele, pak vás můžeme uklidnit. Naštěstí šlo jen o technickou chybu.
Martin Tábor 24. 2. 2017

Sdílet

Na serverech Googlu došlo v pátek k problému, který se pravděpodobně dotkl většího počtu uživatelů v různých státech. Dotkl se i autora tohoto článku, kterému se tak objevily první šediny a vrásky na jeho čele daly tušit, že usilovně přemýšlí, jak se zachovat. Přijdete-li totiž k mobilu, který z ničeho nic odmítá komunikovat s jedním z vašich Google účtů a další bez problému fungují, hned vás napadne, že mohlo dojít k hacknutí a např. změně hesla ze strany útočníka (vaše virtuální identita tak rázem patří někomu jinému).

Přihlášení Google

Když jste trochu obezřetní, asi se znovu nepřihlásíte přes formulář, který vám Android bleskurychle nabídne, ale začnete přemýšlet, zda systém není kompromitovaný. Případný virus vás totiž může odhlásit celkem jednoduše a heslo mu pak vyzradíte vlastně teprve vy. Po zdařilém přihlášení z jiného zařízení strach mírně opadl. Pakliže jste byli postiženi stejným problémem, cévy poškozené stresem vám už asi nikdo nekompenzuje, nicméně dnes jste se báli zbytečně. Chyba se týkala jen některých účtů a opravdu postačí jen nové přihlášení. Co přesně chybu způsobilo, Google neprozradil.

Zdroj: twitter.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty