Hlavní navigace

Google Chrome v nové betaverzi

Google vydal novou, v pořadí již čtvrtou betaverzi svého internetového prohlížeče. Kromě nové funkce synchronizace oblíbených položek zapracoval výrobce také na stabilitě a rychlosti.
David Procházka 6. 11. 2009

Sdílet

Google Chrome je bezplatný prohlížeč internetových stránek, který získává stále na oblíbenosti u uživatelů internetu. Program vychází ze součástí jiných otevřených aplikací, jako jsou WebKit a Mozilla. Cílem vývojářů bylo zejména zlepšení stability, rychlosti a bezpečnosti s jednoduchým a efektivním uživatelským rozhraním. Zobrazovací jádro prohlížeče je založeno na produktu WebKit. Součástí je také technologie Google Gears, která rozšiřuje možnosti webových prohlížečů a aplikací v nich integrovaných.

Google Chrome 4, je určen pro operační systémy Windows XP, Windows Vista a Windows 7. Na rozdíl od Opery a Firefoxu tak Google prozatím nenabízí verzi pro Linux. Pro ty z vás, kteří používají více počítačů, například notebook pro práci a běžné PC doma, nabízí nyní Chrome způsob, jak synchronizovat oblíbené položky mezi více počítači. Můžete tak ke svým oblíbeným položkám přistupovat z více počítačů, které využíváte, aniž byste museli ručně upravovat záložky při každém použití jiného počítače.

Tímto počinem je Chrome zase trochu blíže Opeře, která synchronizaci využívá již delší dobu. Jako u každé verze, i u této nová bety, přichází výrobce s celou řadou drobných vylepšení, které jsou zaměřené zejména na rychlost a stabilitu. Google na svém vývojovém blogu tvrdí, že se rychlost celého programu zvýšila o 30%. Dle statistik procento uživatelů tohoto programu roste, nejvíce na Chrome přecházejí stávající uživatelé prohlížeče Internet Explorer a Mozilla Firefox.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty