Hlavní navigace

Google Chrome pro Android

Google zveřejnil oficiální betaverzi oblíbeného webového prohlížeče Chrome pro mobilní operační systém Android 4.0 ICS. Nový prohlížeč údajně na dané platformě slibuje oproti konkurenci např. nepřekonatelnou rychlost.
Martin Tábor 10. 2. 2012

Sdílet

Google Chrome pro Android je a bude dostupný bohužel pouze pro nejnovější verzi „Ice Cream Sandwich“ a prozatím nenabízí ani podporu technologie Adobe Flash. Hlavní výhodou prohlížeče Google Chrome pro Android má být oproti nativnímu systémovému prohlížeči, založeném mimochodem rovněž na vykreslovacím jádře WebKit, především větší počet funkcí a dlouho očekávaná možnost synchronizace s klasickou desktopovou verzí aplikace. Ta by měla být až na úrovni zapamatování otevřených panelů.

Oficiální prezentační video

Google již nedávno v šestnácté verzi Chromu nabídl možnost synchronizace nastavení, historie i záložek mezi jednotlivými počítači, a to i napříč operačními systémy. Nyní tak s touto funkcionalitou konečně míří i do mobilních telefonů. Malým zklamáním může být rovněž prozatímní nemožnost instalace bety z českého Android Marketu. Co se týče provázanosti se čtvrtou verzí mobilního operačního systému od Googlu, nezbývá než doufat, že tento krok povede alespoň k větší optimalizaci a lepším parametrům v oblasti výkonu a hardwarových nároků.

Zdroj: pcmag.com

Autor článku