Hlavní navigace

Google Chrome 59: rychlejší web pro váš mobil

Vyšel stabilní Chrome 59 s upgradovaným javascriptovým enginem, rychlejším načítáním stránek a opravami chyb. Na desktopech již můžete aktualizaci ručně vyvolat, na Androidu musíte bohužel jako obvykle počítat s mírným zpožděním.
Martin Tábor 16. 6. 2017

Sdílet

Google do světa vypustil 59. verzi svého prohlížeče, který dle statistik k procházení webu používá největší počet internetových uživatelů. Chrome je tedy více než strategický produkt a na kvalitě a bezpečnosti jeho kódu spočívá hodně. Poslední verze je shodou okolností také spíše údržbová, ale kromě oprav chyb došlo i k vylepšením výkonu, což je pro běžného uživatele již určitě zajímavá zpráva. Co se týče bezpečnostních záplat, Google byl k externím spolupracovníkům opět štědrý – vyplatil přes 23 500 dolarů, což je nějakých 550 tisíc korun. O ně se různou měrou podělilo dvanáct lidí.

Google Chrome 59.0.3071.86

Nejpoužívanější prohlížeč se s poslední verzí také naučil plně podporovat animované obrázky ve formátu PNG. Spousta změn se pak odehrálo tzv. „pod pokličkou“, což znamená především optimalizace, zpřehlednění zdrojového kódu pro další vývoj atd. Mezi vylepšené komponenty patří hlavně JS engine, který by měl nabídnou mírné zrychlení, ale také ušetřit nějakou tu elektrickou energii a místo v operační paměti, což ocení především uživatelé smartphonů. Tyto dvě komodity jsou v mobilním světě totiž stále cenné. Na mobilech Google rovněž slibuje rychlejší načítání stránek, nicméně jako tradičně se nová verze objeví v Play Store až za několik dnů.

Zdroj: google.com

Autor článku