Hlavní navigace

Google Chrome 4 ve finále

Poté, co Mozilla vypustila svůj Firefox 3.6, se ani Google nechce nechat zahanbit a konečně uvolnil hotovou verzi čtvrté generace svého internetového prohlížeče Chrome. Ta pochopitelně přináší četná zlepšení.
David Sillmen 27. 1. 2010

Sdílet

Internetový prohlížeč Google Chrome patří k těm nejrychleji se rozvíjejícím. Zatímco Mozilla vydala pouhý „minor update“ Firefox 3.6, Google rozhodně číslicemi nešetří a vypouští rovnou hotový Chrome 4 (konkrétně 4.0.249.78), jenž byl už nějakou dobu dostupný v betaverzi. Kromě toho, že se tento prohlížeč velmi rychle vylepšuje, získává také stále větší popularitu. Na platformě Windows už je třetí s pěti procenty, což je v takto tradicionalisticky a emotivně založeném segmentu téměř raketový start.

Chrome 4 je vylepšen po všech stránkách, hovoří se však především o lepší synchronizaci záležek a addonů. Těch už jsou pro Google Chrome k dispozici takřka dva tisíce, takže základní rozhraní si lze o leccos rozšířit. Chrome jde tedy cestou Firefoxu. Opět došlo ke zrychlení, a to především co se týká Javascriptu.

Novou verzi je zatím nutné instalovat manuálně. Je třeba kliknout na záložku nastavení a zde pak na položku „O aplikaci Google Chrome“ a po identifikaci verze stáhnout tu aktuální. V případě nové instalace si můžete stáhnout aktuální verzi z odkazu pod článkem.

Zdroj: OS-Informer

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty