Hlavní navigace

Google Chrome 32: již žádné zvuky v pozadí

<p>&#160;</p>
S novým rokem je tu opět i nová verze prohlížeče Google Chrome. V třicátém druhém vydání na uživatele čekají např. nové ikonky na kartách stránek, které indikují nejrůznější události.
Martin Tábor 17. 1. 2014

Sdílet

Google si pro příznivce svého browseru tentokrát připravil zajímavou inovaci uživatelského rozhraní, která je na poli nejrozšířenějších prohlížečů snad zatím ojedinělá. Jedná se o indikaci třech různých činností přímo na kartách otevřených webových stránek. Každý se asi již setkal s (někdy značným) problémem, který spočívá v přehrávání zvuku neznámého původu. Při dnešní běžné praxi, kdy je v prohlížeči oteveřeno i několik desítek panelů/karet, se stávají „nevychované“ weby skutečným postrachem. Jakmile je totiž webová stránka vytvořena tak, že po načtení začne přehrávat nějaký zvuk (ať už v rámci videa či reklamy), uživatel již mezitím mohl otevřit dalších deset karet a těžko pak identifikovat, které že stránky se daná záležitost týká. Řešení pak standardně spočívá ve zklidnění paniky, vypnutí či ztlumení zvuku a poměrně zdlouhavém procházení jednotlivých karet.

Google Chrome 32 – indikátory na kartách stránek

Od vydání Google Chrome 32 již může být tento postup jednodušší, protože nové ikonky jasně ukazují, z které karty zvuk přichází. Kromě toho jsou nové indikátory schopny identifikovat ještě kartu, právě využívající webovou kameru či s výstupem na obrazovku televizoru. Upřímně řečeno, z nové funkce Chromu by se mohli poučit i vývojáři dalších prohlížečů. Kromě výše zmíněného přináší Chrome 32 i tzv. lokální účty, které fungují i bez nutnosti příhlášení ke Gmailu. Vytvořit lze i „dozorovaný“ účet s různými individuálními nastaveními, blacklisty, whitelisty apod. Jistým nedostatkem je však to, že do administrátorského účtu se lze přepnout i bez zadání hesla. Lokální účty tak lze pohodlně využít například za účelem různých identit, kdy chcete být příhlášeni na soukromé účty a jindy zase třeba pouze na ty firemní. Do života se dostala i nová podoba varianty pro Windows 8, postavená na vzhledu Chrome OS. Externí nálezci chyb tentokrát obdrželi skromné 4 tisíce dolarů, avšak celkově doplatilo na nové vydání 11 bezpečnostních nedostatků.

Zdroj: blogspot.com

Autor článku