Hlavní navigace

Google Chrome 13: oprava třiceti chyb

Google po fázi testování přesunul třináctou verzi svého prohlížeče z kanálu beta do stable. Ač se třináctka může jevit jako nepříliš šťastné číslo, přináší s sebou množství oprav a nových funkcí, z nichž některé byly dlouho postrádány.
Martin Tábor 4. 8. 2011

Sdílet

Nová verze prohlížeče již byla uvolněna jako automatický update pro nainstalované starší verze. Současným uživatelům tak stačí kliknout v nabídce „Nástroje“ na položku „O Google Chrome“ a následně proběhne instantní stažení a instalace. Případně je možné vyčkat, až dojde k zaktualizování na pozadí. Jednou z dlouho postrádaných funkcí, kterou se vývojáři konečně odhodlali implementovat, je bezpochyby náhled před tiskem. Ten je v případě Chromu nově postaven na interním PDF prohlížeči a z nabídky „Menu“ je přístupný přímo skrze položku „Tisk“.

Google Chrome 13 – Náhled tisku

Aktuální verze s označením 13.0.782.107 dostala do vínku i opravu třiceti bezpečnostních chyb, za něž byla nálezcům vyplacena třetí největší odměna v historii. Dále jsou nově zahrnuty tzv. Instant Pages, což je funkce, která by měla zajistit přednačítání stránek, zobrazených ve výsledcích vyhledávání. Vývojáři se na svém blogu rovněž chlubí úpravami v oblasti fungování našeptávače u Omniboxu, které by měly zajistit mnohem lepší výsledky a poskytnout lepší orientaci v množině již dříve navštívených stránek.

Zdroj: google.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty