Hlavní navigace

Google chce odlákat uživatele MS Office

Největší "vyhledávací" společnost si stanovila ambiciózní plán, který spočívá v odlákání značné části "kancelářských" uživatelů Microsoftu ke své vlastní cloudové službe Dokumenty (Disk Google). To by mohlo znamenat pro "Redmond" ekonomickou pohromu.
Martin Tábor 7. 1. 2013

Sdílet

Amit Singh, ředitel divize Enterprise v Googlu, se nechal slyšet se svými ambicemi na „ovládnutí“ kancelářského IT sektoru. V současnosti tvoří právě kancelářský software cca třetinu příjmů Microsoftu a rovnou polovinu čistého zisku. Jednoduše vzato, kancelářský balík Microsoft Office je v globální firemní sféře nepsaným standardem a kde je Office, tam je i operační systém Windows atd. Výjimkou nejsou ani domácí uživatelé či studenti, kteří Office využívají rovněž v hojné míře. Google však v brzké době plánuje tuto skutečnost  zřejmě radikálně změnit.

O službě Disk Google

Do boje chce vytáhnout se svou cloudovou službou Dokumenty, která je v současné době již součástí úložiště Disk Google. Vzhledem k tomu, že společnost z Mountain View hovoří o získání až 90 % uživatelů Microsoftu, kteří Office nepotřebují, není jasné, zda se jedná o uživatele, kteří funkce Office „plně“ nevyužívají nebo o dlouhodobou vizi, v které by Google zcela převzal vedoucí úlohu v oblasti kancelářského software. Tak jako tak je informace více než zajímavá a Microsoft se musí snažit, aby si i v době mobilních zařízení a cloudu svou majoritu na trhu udržel. Jedním z benefitů, které zazněly od společnosti Google, je např. dokonalá kompatibilita dokumentů napříč platformami.

Zdroj: allthingsd.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty