Hlavní navigace

Firefox je oficiálním prohlížečem IBM

Obří technologická společnost IBM oznámila, že se rozhodla oficiálně podporovat internetový prohlížeč Firefox, a to především tak, že si ho nainstalují a budou využívat stovky tisíc zaměstnanců.
David Sillmen 4. 7. 2010

Sdílet

V Mozille mohou slavit. Přihodilo se jim totiž velké štěstí. De facto oficiálně podpořila internetový prohlížeč Firefox obří technologická korporace IBM. Ředitel divize pro open source Ben Sutor veřejně oznámil, že pokud jde o internetový prohlížeč, budou zaměstnanci IBM využívat prakticky výhradně Firefox. Týká se to 400.000 zaměstnanců společnosti po celém světě. Na všechny počítače bude Firefox centrálně nainstalován a podle interní směrnice by měl být využíván, a to jak na Windows, tak na Mac a Linux počítačích.

A proč zrovna Firefox? „Firefox je nyní zlatým standardem proto, čemu říkáme otevřený, bezpečný a vyhovující všem standardům,“ prohlásil Sutor. IBM k vývoji Firefoxu ostatně řadu let přispívalo a nemíní v tom přestat. Sutor jako další důvod uvedl, že IBM chce využívat možností cloud computingu, k čemuž potřebuje otevřené standardy, které musí být pro všechny stejné, aby to mohlo fungovat. IBM také vyzdvihuje možnost Firefox upravit pomocí přídavků, což se velkým firmám se specifickými požadavky hodí.

Zdroj: Networkworld

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty