Hlavní navigace

Firefox 45: lepší našeptávání v Awesome Baru a užitečnější Hello

Dorazil Firefox 45 a příznivci se opět mohou těšit na pár novinek. Mozilla svůj adresní řádek nazývá Awesome Bar a již nějakou dobu disponuje také našeptáváním, které aktuální verze vylepšuje. Seznam změn je však delší.
Martin Tábor 15. 3. 2016

Sdílet

Jak je již zvykem, nová major verze prohlížečů přináší hlavně opravy a ani Firefox 45 není výjimkou. Oprav je dost a netýkají se jen bezpečnosti, ale např. i sekání zvuku, chybného zpracování HTML kódu atd. Na druhou stranu pokračuje i vývoj a asi nikdo by si zatím netroufl vydaj novou verzi jen formálně bez implementace nových funkcí. Jednou z věcí, v níž aktuálně vládne Chrome, je takřka dokonalá synchronizace v rámci jednoho účtu a napříč všemi platformami. Je jedno, jestli jste právě vzali do ruky Windows, Linux nebo tablet – obsah prohlížeče máte všude stejný.

Mozilla Firefox 45 – synchronizace panelů

Jelikož Microsoft, ale i Opera, jsou v tomto umění de facto z obliga, druhý průkopník synchronizace je Firefox. Protože je Firefox mnohem starší než Chrome, stihl si na rozdíl od něj projít více technologií. Ta starší se již nějakou dobu nepoužívá a nahradil ji zcela nový synchronizační účet. Jeho možnosti jsou stále rozvíjeny a nyní přibylo tlačítko synchronizace panelů – aktivujete ho přes nabídku Přizpůsobit. Můžete tak prohlížet otevřené stránky na více zařízeních. Další, ač podobnou, novinkou je možnost zobrazení panelů druhé strany při hovorech přes Firefox Hello. Příští verze dorazí 19. dubna.

Zdroj: mozilla.org

Autor článku