Hlavní navigace

Firefox 4.0 dostává podobu

Očekávaná čtvrtá generace internetového prohlížeče Firefox dostává reálné kontury. Na obrázcích jsou jasně patrné chystané změny, které jsou v rámci standardizovaného prostředí poměrně radikální.
David Sillmen 29. 12. 2009

Sdílet

Internetové prohlížeče prodělaly za posledních pár let poměrně rychlý vývoj a navíc v tomto segmentu stále narůstá konkurence. Z dřívějšího outsidera Firefox je nyní jeden z nejsilnějších hráčů a některé zlé jazyky tvrdí, že tak trochu usíná na vavřínech, zatímco takový Google Chrome mohutně dotahuje. Odpovědí na tyto řeči by měla být čtvrtá generace prohlížeče Firefox. Kromě obligátního navýšení rychlosti přinese verze 4.0 také velmi pozměněný interface, na jehož pokročilé návrhy se můžete podívat v galerii vedle článku.

Především zmizí lišta menu, kterou nahradí takzvaný „app-button“, tedy centrální bod, přes který budou přístupná veškerá menu. Kromě úspory místa by měl tento krok přispět k větší přehlednosti. Také lišta se záložkami bude standardně neviditelná, půjde ale v případě potřeby zapnout. Předělání se pravděpodobně dočká také rozmístění jednotlivých řádech. Zatím není například jasné, kde přesně bude řádka pro zadávání adresy.

Zdroj: PCGH

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty