Hlavní navigace

Filmy Google: od 20. června již i v ČR

Google Play se stalo hlavní prodejní platformou stejnojmenné globálně působící společnosti. Představuje jednotné prostředí pro nákup mnoha produktů i služeb, mezi než se konečně zařadil i obchod a půjčovna filmových děl.
Martin Tábor 21. 6. 2014

Sdílet

Google Play před časem nahradilo starší Android Market a dnes jde o platformu, dostupnou téměř na všech zařízeních. Poskytuje přístup k ohromnému množství aplikací, her, hudby, knih a nově i filmovému obsahu. Nabídka služeb Google Play se liší dle jednotilvých zemí, a tak se právě k sekci s filmy mohou obyvatelé Česka dostat až od dnešního dne. Vybírat lze z desetitisíců snímků a k dispozici je i několik dalších možností. Návštěvník Google Play si může nechat tituly rozstřídit buď dle žánrů nebo případně i dle filmových studií. Tento seznam producentů je již o poznání kratší, avšak zahrnuje poměrně zvučná jména:

Nové Google Play s položkou Filmy

To, co však zajímá potenciálního českého zákazníka asi nejvíce, je však pravděpodobně cena. Ta se výrazně liší titul od titulu a dále dle toho, zda si chcete film jen zapůjčit nebo rovnou koupit i pro offline sledování. Zajímavostí je, že verze s HD rozlišením je pak také o citelnou sumu dražší. Zapůjčení je na 30 dnů, avšak po spuštění filmu Vám Google dává pouze 48 hodin na jeho zhlédnutí. Na některé filmy se je možné podívat již cca od 20,– Kč, avšak známější či nové kousky si zapůjčíte i za částku přesahující 100,– Kč. Na druhou stranu jsou Filmy Google plné zajímavého obsahu, což se snaží internetová společnost dokázat i doporučením v oficiálním blogovém příspěvku. Zmiňuje se např. o titulech Zimní příběh, 300: Vzestup impéria nebo Gravitace. Myslíte, že Google i v českých poměrech s novou službou prorazí?

Zdroj: blogspot.cz

Autor článku