Hlavní navigace

Facebook uzavřel smlouvu s McAfee na svou ochranu

Sociální síť Facebook se rozrostla natolik, že je vítaným terčem všech šiřitelů virů a dalšího malware. Tomu se provozovatelé pokoušejí zabránit a uzavřeli tak spolupráci s předními antivirovými experty.
David Sillmen 14. 1. 2010

Sdílet

Pohyb po sociální síti Facebook a nejrůznější pozvání přátel do her či aplikací by se brzy mohly stát velmi nebezpečnými. Už nějakou dobu mají totiž šiřitelé virů a malware políčeno právě na Facebook jakožto na snadné a velmi efektivní sousto. Tato síť čítající dnes přes 350 milionů uživatelů dosud nebyla kdovíjak chráněna. To se však změní, jinak by hrozily velké problémy. Facebook proto uzavřel spolupráci s předními antivirovými experty ze společnosti McAfee.

Spolupráce bude mít několik úrovní. Předně McAfee nabídne uživatelům zdarma šestiměsíční předplatné takzvané Internet Security Suite, jež nabídne spoustu bezpečnostních prvků nezávislých na Facebooku. Poté na ni uživatelé Facebooku dostanou slevu. Navíc bude pro všechny do sítě integrován scan, kterým jednoduše zjistíte, zda se vám někdo nenaboural do účtu, což by mohlo znamenat také infikaci celého počítače. V neposlední řadě poskytne McAfee Facebooku i know-how a technologie na celkovou ochranu.

Zdroj: PCW

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty