Hlavní navigace

Facebook rozpozná obličeje

Sociální síť Facebook testuje nový prvek, který by měl uživatelům zpříjemnit označování fotografií. Díky vylepšení rozpozná Facebook obličeje sám a nebude je nutné každý zvlášť označovat.
David Sillmen 3. 7. 2010

Sdílet

Sociální síť Facebook neustále vylepšuje své funkce – jedná se o rychle rostoucí organizmus, přičemž některé změny uživatelům sednou méně, některé více. Chystaná funkce je předurčena k úspěchu, protože uživatelům výrazně usnadní označování fotografií. Ostatně, Facebook chce, aby co nejvíce fotek neslo nějaké označení. To totiž utužuje komunitu a uživatele to mnohem více propojuje.

Nahrávání a prohlížení fotografií totiž patří k nejoblíbenějším činnostem na Facebooku. Každý den je sem nahráno zhruba 100 milionů fotek. Celých 99% z více jak 500 milionů uživatelů nahrálo na síť nějakou fotku. Označených ale zdaleka není tolik.

To by se nyní mohlo změnit. Jakmile nahrajete fotku, objeví se požadavek, abyste jednotlivé lidi označili jménem. Samozřejmě to můžete odmítnout, ovšem Facebook má připraveno lákadlo – automatické označení obličejů. Už tak nebude nutné klikat na každý obličej manuálně a poněkud kostrbatě přiřazovat jméno. Postupně akorát k automatickým označením přiřadíte jména. Funkce se zatím testuje, v provozu by se ale měla objevit brzy.

Zdroj: PCW

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty