Hlavní navigace

Dungeon Hunter 2

Druhé pokračování skvělého akčního RPG, které se rozhodně nemusí stydět za přirovnání k legendárnímu Diablu. Hack & slash hry jsou stále in a Dungeon Hunter 2 je toho živým důkazem.
Jan Šťastný 26. 1. 2011

Sdílet

Dobrý sequel, tedy pokračování originálu, by měl nabídnout minimálně stejnou zábavu jako původní hra, přidat pár nových věcí a odstranit chyby. To vše se v podstatě autorům z Gameloftu povedlo, a přináší nám pokračování již tak skvělého titulu.

Ačkoli se opět nedočkáme nijak originálního příběhu, a cliché story o zlém bratrovi, co si zotročil království a jedině vy jste ten pravý zachránce, už dnes asi nikoho neohromí, ale berme to jako nutnou součást hry. Autoři se však poučili z chyb prvního dílu, takže na vás tentokrát čeká i velmi pěkné množství vedlejších misí, přičemž některé z nich jsou velmi zajímavé a zábavné. Je samozřejmě jen na vás, jestli je budete plnit, či nikoliv.

Při startu hry si vyberete jeden ze tří nabízených charakterů. Můžete se tak stát kouzelníkem, bojovníkem nebo lupičem. Každá postava má své speciální dovednosti a liší se od sebe. Asi nemusím podotýkat, že bojovník bude velmi silný v boji, ale s kouzly už si tak rozumět nebude. U kouzelníka to zase bude naopak.

Postupem hry budete jako v každém RPG sbírat zkušenostní body a to jak zabíjením nepřátel, tak plněním hlavních i vedlejších úkolů. Nepřátel je ve hře téměř šedesát druhů, což je velmi zajímavé číslo. Těšit se tak můžete na zlé kultisty, přerostlé pavouky či kostlivce. Autoři si s modely nepřátel opravdu vyhráli a stejnou dávku snahy a umění přidali také při tvoření okolního prostředí. To je po většinu času dosti temné a koresponduje tak s celkovou náladou v temném království. Narazíte také na 11 bossů, kteří jsou pořádnými přerostlými potvorami, takže vám určitě bude chvíli trvat, než přijdete na jejich slabinu a pošlete je do věčných lovišť.

Váš hrdina má k dispozici deset různých slotů sloužících na vyzbrojení. Nechybí zbraně, ale také prsteny, náramky či kouzelné opasky. Každé toto vybavení v sobě skrývá vylepšení některé z vlastností postavy. K dispozici je také šestnáct různých dovedností, které si budete postupně zlepšovat.

Alfou a omegou hry jsou souboje. Těch je ve hře hodně, tím chci říct opravdu hodně. V podstatě jakmile se objevíte v novém levelu, už na vás budou útočit hordy krvežíznivých potvor, které si rozhodně nejdou pro autogram. Díky výborně nastavenému ovládání to však nebude takový problém. Několik dobře mířených úderů a jde se dál. Cestou narazíte také na různé truhly skrývající další vylepšení, či zlaťáky, za které si potom můžete u obchodníků zakoupit speciální vybavení.

Nově v tomto díle můžete využít kooperativní multiplayer. Přes bluetooth či wifi se můžete spojit až se třemi dalšími hráči a hru procházet společně. To skýtá další netušené možnosti, které opět prodlouží dobu hratelnosti tohoto titulu. Mimochodem, základní kampaň vám bude trvat úctyhodných devět hodin, klidně i více, v závislosti na tom, zda budete plnit vedlejší mise, či nikoliv. A to je už vskutku zajímavé číslo, kterým se nemůžou pochlubit ani některé hry na PC, či konzole.

Grafika hry je zkrátka fantastická a především na Retina displeji vypadá famózně. Na starších generacích iPhone však očekávejte mírné trhání, především na větších mapách, které jsou mimochodem mnohonásobně větší než v prvním díle.

Dungeon Hunter 2 je zkrátka pokračování jak má být a žádnému fanouškovi RPG by tento titul neměl chybět ve sbírce.

Hratelně.cz hodnotí 86%

Souhrn

* Jméno: Dungeon Hunter 2
* Platforma: iPhone
* Vydavatel: Gameloft
* Výrobce: Gameloft
* Žánr: RPG

Autor článku