Hlavní navigace

Druhé dubnové úterý: poslední zvonění pro Windows 7 RTM

Opět se přiblížilo druhé úterý v měsíci, což i v druhém kvartálu roku 2013 stále znamená minimálně vydání měsíčního balíčku záplat od Microsoftu. Zajímavostí je, že aktuální bude zároveň posledním, který bude určen i pro Win 7 bez aktualizace SP1.
Martin Tábor 8. 4. 2013

Sdílet

Jako každé druhé úterý kalendářního měsíce zítra vyjde pravidelná dávka aktualizací pro hlavní softwarové produkty Microsoftu. Tentokrát se záplaty týkají všech Windows od XP po nejnovější „Osmičky“ (vč. dotykových RT) a stranou nezůstaly ani serverové ekvivalenty jednotlivých verzí. V seznamu se dále nachází veškeré používané verze Internet Exploreru, různé aplikace Microsoft Office a Windows Defender. V posledním případě jde však pouze o verzi integrovanou ve Windows 8/RT.

Windows Update – ilustrační obrázek

Celkově jsou z devíty záplat označeny jako kritické pouze dvě, což činí z dubnové aktualizace jednu z těch „méně naléhavých“. Poměrně důležité je však zmínit, že současná aktualizace je zároveň poslední, určenou i pro „čisté“ Windows 7 RTM, tedy systému v první produkční verzi bez servisního balíčku. SP1 pro Windows 7 je prvním a zároveň posledním Service Packem pro tento systém, a tak skutečně není důvod jej na svém počítači nemít. Jeho nainstalování rázem prodlouží oficiální technickou podporu Microsoftu až do roku 2020 a zároveň umožní např. upgrade na poslední – desátou – verzi Internet Exploreru.

Zdroj: microsoft.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty