Hlavní navigace

Druhé červencové úterý je zde: aktualizujte!

Microsoft si na jeden z nejteplejších měsíců v roce připravil opět několik "horkých" záplat. Tentokrát se konkrétně jedná přímo o šest kritických a jednu důležitou, což je poměrně vysoké skóre.
Martin Tábor 8. 7. 2013

Sdílet

Nadešlo druhé prázdninové úterý, což však vůbec neznamená, že by ze svého snažení polevili i softwaroví inženýři v Redmondu. Možná právě naopak – předešlé čtyři týdny práce vedly k odhalení až šesti kritických bezpečnostních chyb a jedné, která je na žebříčku hodnocení rizik postavena jen o nepatrný kousek níže. Aktualizace se přitom týkají hlavně operační(-ho/-ch) systém(-u/-ů) Windows a o tom, že právě tento OS skýtá bezpečnostním inženýrům nekonečné možnosti realizace, vypovídá skutečnost, že opravy vyjdou jak pro nejnovější Windows 8, tak i dvanáct let staré XP, potažmo Win Vista a 7.

Windows Update v dotykovém rozhraní Windows 8 a RT

Logika, že na dvanáct let starém operačním systému s třemi service packy a nepřetržitou podporou snad už ani není co opravovat, tedy rozhodně neplatí. Jedna záplata se týká i prohlížeče Internet Explorer, avšak není známo, jestli je chybou postiženo i vývojové sestavení IE 11 z Windows 8.1 Preview. Snad na závěr lze zmínit i opravu antispywarové aplikace Defender ve Windows 7 a Server 2008 R2. Díky časovému posunu je pravděpodobné, že aktualizace u nás vyjdou jako obvykle až v podvečerních hodinách, ale díky jejich závažnosti tentokrát skutečně s jejich aplikací není radno otálet.

Zdroj: microsoft.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty