Hlavní navigace

Detaily o úniku informací z PlayStation Network

Odstávka PSN, jejíž konec je v nedohlednu, má nečekanou dohru. Zástupci Sony přiznali, že došlo k velkému úniku citlivých informací z jejich databází, včetně jmen, adres a údajů o kreditních kartách.
Jiří Škrampal 28. 4. 2011

Sdílet

Velký výpadek sítě PlayStation Network zatím stále trvá a podle nejoptimističtějších předpovědí by měla být služba opět k dispozici v průběhu příštího týdne. Z nového prohlášení zástupců Sony navíc vyplynuly další skutečnosti, které nutně vedou k závěru, že síť PlayStation Network měla velké problémy se zabezpečením.

Hackerům se totiž povedlo získat z databází Sony informace o uživatelích PlayStation Network a to včetně těch nejcitlivějších, jako je heslo k účtu nebo číslo kreditní karty, včetně data ukončení platnosti. Hackerům se údajně nepodařilo získat trojciferný bezpečnostní CVC kód, možnost bezprostředního zneužití kreditní karty by tak neměla hrozit. Sony přesto nabádá k opatrnosti a sledování finančních operací na vašem účtu.

Sony věděla o útoku už od minulé středy, přesto zveřejnila informace o úniku citlivých uživatelských dat až po týdnu, i když byli její představitelé na otázku bezpečnosti opakovaně dotazováni.

Opět se také nepřímo potvrzuje, že původně obviňovaná skupina Anonymous, která jako odvetu za výstřední právní kroky Sony pohrozila DDoS útoky, nemá s celou akcí nic společného.
 

Zdroj: blog.us.playstation.com/

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty