Hlavní navigace

Dell: chytré telefony nevyřadí PC

Šéf společnosti Dell, Michael Dell, se nechal slyšet, že je přesvědčen o tom, že expanze chytrých telefonů nebude znamenat útlum a později konec osobních počítačů. Předkládá pádné argumenty.
David Sillmen 16. 5. 2010

Sdílet

Šéf a majoritní majitel společnosti Dell, Michael Dell, si nemyslí, že by chytré telefony v budoucnu znamenaly konec pro počítače. Dell naopak vidí budoucnost ve zvětšujícím se množství nejrůznějších přístrojů, z nichž každý bude ovladatelný velmi podobným způsobem a bude se opírat o virtuální sítě a cloud computing.

„Konvergovat budou data, nikoliv zařízení,“ říká Michael Dell, který si nemyslí, že by jedno zařízení nahradilo druhé. Naopak věří, že uživatel bude mít několik přístrojů, které si pořídí podle toho, co potřebuje. Budou to přístroje velmi úzce specializované, ale i takové, jejichž funkce se budou krýt. Lišit se budou také tím, zda si je můžete vzít s sebou, nebo zda je na nich pohodlnější pracovat doma či v kanceláři.

Pravdou je, že stále více uživatelů používá chytré telefony na to, na co měli dříve počítač. Od roku 2008 dosud se přitom prodalo čtvrt miliardy smartphonů. To však podle Della jen potvrzuje jeho vizi, kterou podpírá úspěchem tabletu iPad. Spousta lidí podle něj vlastní iPod, iPhone, iPad i Mac. Dá se tak říct, že Apple asi nejlépe naplňuje tuto vizi, kdy jde především o možnost sdílení a synchronizace dat, nikoliv spojení všech funkcí do jednoho přístroje.

Zdroj: PCW

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty