Hlavní navigace

Daemon Tools Lite 4.45.2

Po delší době opět vyšla aktualizace jednoho z nejoblíbenějších nástrojů pro práci s virtuální mechanikou ve Windows. Drobný update přináší kromě oprav bugů i několik viditelných novinek.
Martin Tábor 22. 1. 2012

Sdílet

Daemon Tools se na operačních systémech Windows řadí mezi nejpoužívanější utility pro práci s virtuálními jednotkami CD, DVD a v poslední době již i BluRay. Kromě připojování obrazů disků rozličných formátů zvládá i simulaci slušného množství hardwarových ochran, i když je tato technologická záležitost v případě CD a DVD spíše již historií, stejně jako média samotná. To však nic nemění na tom, že se právě díky tomu může virtualizovaná mechanika pro připojení diskových obrazů velmi často hodit. Verze Lite je zcela zdarma a pro většinu uživatelů nabízí zcela dostačující množství funkcí i možností nastavení.

Daemon Tools Lite – hlavní okno

Aktuální vydání s sebou přináší opravu chování desktopového widgetu pro Windows 7 a dalších nepříliš významných chyb. Dále nabízí nové SPTD 1.80, jež přidává podporu pro budoucí Windows 8 (přesněji řečeno pro současné Developer Preview), zcela přepracovaný design instalačního průvodce a navrch podporu katalánštiny. Utilitka kromě připojování obrazů zvládne i jejich vytváření z fyzických médií a dokonce nabízí možnosti i jejich zpětného vypálení. I přes úzkou specializaci tak tento program svůj účel plní více než dostatečně.

Zdroj: daemon-tools.cc

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty