Hlavní navigace

CyberLink PowerDirector 10 sestříhá full HD i 3D film

Dostali jste pod stromeček digitální video kameru? Potom se vám zajisté bude hodit i nějaký ten software, kterým svá videa sestříháte k obrazu svému. Jedním takovým je i CyberLink PowerDirector, který je k dispozici již ve své desáté verzi.
Petr Knap 23. 1. 2012

Sdílet

CyberLink PowerDirector je jedním z nejrychlejších programů sloužících pro střih videa a je k dispozici hned ve dvou verzích. Obě verze zvládají střih HD i full HD videa, který díky podpoře rychlého a inteligentního zpracovávání obrazu zvládnete provést i na slabším počítači. Samozřejmostí je možnost video stabilizovat, sestříhat, otitulkovat, přidat mezi jednotlivé scény plynulé přechody a podkreslit vše hudbou. Lépe vybavená verze CyberLink PowerDirector 10 Ultra potom navíc nabídne i podporu pro práci s videem ve 3D a je k dispozici i v 64bitové verzi.


hlavní okno programu CyberLink PowerDirector 10

Nejvýznamnější novinkou oproti verzi 9 je nasazení nového renderovacího jádra TrueVelocity 2, které výrazně zkracuje dobu exportu upraveného videa. Ke zrychlení však došlo i v průběhu stříhání videa. Během něj se uplatňuje inteligentní renderování videa (SVRT), které přerenderovává pouze ty části videa, u kterých došlo ke změně. Díky tomu není při editaci videa zapotřebí tak velký výpočetní výkon a vy nemusíte nesmyslně dlouho čekat při každém oříznutí nebo nasazení některého z mnoha filtrů. V poslední řadě velkých změn je nutné také zmínit podporu OpenCL a pokročilého H.264, které využívají hardwarovou akceleraci a tím značně urychlují renderování videa jak při editaci, tak při exportu.

Podrobný seznam změn oproti verzi 9

  • podpora pro 3D video (pouze verze Ultra)
  • rychlejší renderování videa s použitím TrueVelocity 2
  • podpora pro OpenCL
  • přidáno SVRT
  • přidán pokročilý H.264 enkodér
  • přidáno automatické generování hudby na pozadí
  • zjednodušená normalizace hlasitosti v celém projektu
  • podpora pro změnu rychlosti videa
  • možnost video nahrát na servery YouTube, Vimeo a DailyMotion

Pokud Vás CyberLink PowerDirector zaujal, potom si jej můžete zakoupit na SW.cz za velice příznivou cenu.

Před zakoupením zvažte, která z verzí je pro vás ta pravá. Důležité rozdíly a novinky zde již zazněly, nicméně kompletní výčet funkcí naleznete na stránkách výrobce.

Autor článku