Hlavní navigace

Comodo Dragon ve verzi 20

<p>&#160;</p>
Comodo je společnost, která se zabývá především vývojem bezpečnostních aplikací. Jedním z jejích děl je i prohlížeč Dragon, který vychází z Chromia, ovšem chlubí se o něco lepší úrovní zabezpečení.
Martin Tábor 6. 7. 2012

Sdílet

Společnost Comodo vydala další verzi svého prohlížeče, který vychází z kódu prohlížeče Chromium. Ten je vydáván pod licencí open source, a tak není problém jeho kód jakkoli upravovat či jeho část použít pro svůj vlastní projekt. Při pohledu na prohlížeč Dragon je hned zřejmé, že s Chromiem (open source varianta Google Chrome) nesdílí pouze vykreslovací jádroj WebKit, ale v podstatě většinu zbývajících částí, včetně uživatelského rozhraní. Dragon se graficky liší od Google Chrome jen minimálně, avšak pochopitelně je proveden důsledný rebranding.

Comodo Dragon 20

Verze 20 staví na posledním sestavení Chromia a nabízí tak nejpokročilejší technické novinky, ovšem opět přidává pro Dragon již standardní funkce navíc. Vývojáři se chlubí vyšší úrovní zabezpečení a ochranou soukromí, s čímž souvisí např. vylepšená správa certifikátů nebo nástroj Site Inspector.

Konkrétními novinkami této verze jsou:

  • možnost skenovat stránky nástrojem Site Inspector z kontextové nabídky,
  • automatické přesměrování na zadanou stránku po zjištění nezávadnosti,
  • odebrána vlastnost, která automaticky přidávala smazaný odkaz na plochu po aktualizaci.

Comodo Dragon tedy v základu stále těží z vývoje samotného Chromia, avšak pro uživatele, kteří ocení zvýšenou bezpečnost a ochranu soukromí, může být tento kvalitní „klon“ jistě zajímavou alternativou, kterou stojí za to vyzkoušet.

Autor článku