Hlavní navigace

Co si přát pod stromeček v roce 2016?

Ne, nezbláznili jsme se. Od loňských Vánoc uplynul měsíc a společně se podíváme v následujících řádcích na nejvíce nadějné projekty ze stránek Kickstarter, které bude jistě každý správný IT nadšenec chtít.
Coudy 31. 1. 2016

Sdílet

V následujících řádcích se společně podíváme na nejlepší projekty ze známého serveru kickstarter.com, které budou dostupné v rámci tohoto roku a zcela jistě si je bude přát pod vánoční stromeček každý IT fanda. Pojďme tedy na to.

Bullet – nejmenší LED svítilna

Každý si jistě vzpomene na situaci, kdy si potřeboval posvítit a neměl bohužel čím. Světlo je jednou z věcí, které potřebuje občas každý, ať při posvícení například v noci na cestě domů, pomoci s nalezením klíčové dírky a tak podobně. Jistě můžete namítnout, že stačí obyčejná svítilna, kterou má doma každý. To je samozřejmě pravda, ale zrovna ji prakticky ve všech případech nemáte zrovna po ruce. Právě tento případ si na starost lidé z firmy Slughaus.

Jejich hlavním cílem byla malá, skladná a designově povedená svítilna pro každodenní nošení (EDC). Celý nápad začal tím, že jednomu tvůrci spadnul v autě telefon na zem a on si pomyslel, jaké by to bylo skvělé mít malou baterku o velikosti pistolového náboje. Právě odsud vzniknul nápad inspirovat se ráží 9 milimetrů Luger.

Svítilna je tak velmi líbivá a drobná a zároveň provedena v elegantním designu. Jednoduchý je taktéž systém zapínaní, kdy stačí lehce pootočit tělo a baterka svítí, stejným způsobem ji lze pak vypnout. Což je jistě výhoda oproti tlačítku, které se může lehce stisknout čí pokazit. K dispozici bude ve dvou provedeních a to konkrétně matná černá a bronz. Jako zdroj světla byla zvolena 5mm LED dioda. Hmotnost 6 gramů a délkou 30 milimetrů s největším průměrem 10,5 milimetrů. O napájení se má starat knoflíková baterie LR41. Svítilna je taktéž vybavená poutkem a velmi se tak hodí pro připevnění na klíče. Samozřejmostí je pak vodotěsnost i prachotěsnost a téměř nerozbitnost.

Projekt Bullet podpořilo již něco málo přes 7400 nadšenců a z 10 000 USD, které byly požadovány se již vybrala částka skoro 20× vyšší. Cena se odvíjí dle počtu odebraných kusů a začíná na 8 USD. Svítilna by měla být dostupná v květnu tohoto roku.

Ekster – Chytrá peněženka

S druhým velmi zajímavým projektem přišli tři nizozemští studenti z Rotterdamu. V podstatě se jedná o chytrou peněženku, po které jistě aspoň jednou zatoužil každý geek. Mezi hlavní vlastnostmi, kterými se liší od běžným peněženek jak je známe patří:
  • Rychlý přístup ke kartám - peněženka umožní jednoduchý přístup k Vaším kartám po stisknutí tlačítka pomocí pružinového mechanismu (dostupná bude verze pro leváky i praváky). Tento jedinečný mechanismus zároveň zabrání pádu karet z peněženky. Dle typu na 8 nebo až 12 karet.
  • Funkce zabraňující odcizení, či ztracení - peněženka pomocí sledovací aplikace indukuje vzdálenost mezi vaším mobilním telefonem. Velkou výhodou je výdrž dobíjecí baterie, která činí zhruba 6 měsíců.
  • Hledání mobilního telefonu - Velice užitečná funkce, kterou každý občas upotřebí je pomocí tlačítka na peněžence prozvonit Váš mobilní telefon a to dokonce i když je v tichém režimu. Pokud váš telefon není v dosahu, zálohuje on-line prošlou trasu do systému. Také je možnost vzdáleně aktivovat fotoaparát telefonu. Tímto způsobem budete vědět, kdo ho vzal, a kde je.
  • Ochrana karet - Peněženka odstíní Vaše karty uložené vevnitř a znemožní jejich načtení pomocí mobilních čteček
  • Snímatelný popruh – Za snímatelný gumový popruh lze vložit bankovky, které nepřidají peněžence na objemu.
  • Alarm - Pokud je peněženka mimo dosah na mobilní telefon obdržíte upozornění s časem a místem kde jste ji ztratili.

V nabídce budou dvě verze peněženek a to konktrétně verze Ekster Parliament:

Verze Parliament je kožená rozkládací peněženka určená pro ty, kteří chtějí maximální prostor k uložení a minimální objem. Tato verze nabízí ochranu proti načtení u pěti karet a další prostor pro 7 karet. Kapsa s gumičkou pro bankovky je samozřejmostí a integrovaný GPS tracker taktéž. Dostupná bude ve dvou barvách černé a hnědé kůže za cenu 99 USD.

Naopak Ekster Senate je minimalistickou a ultratenkou verzí peněženky. Nabízí ochranu až pro pět karet a popruh pro hotovost. Provedení je možno koupit jak s trackerem tak i bez a opět v provedení černé nebo hnědé kůže. Cena s vyhledávačem je 89 USD a bez něj o 10 USD levnější.

Pro ty, kteří nepotřebují vůbec nosit platební karty je zde Key Tracker. Tracker je v podstatě minimalistický přívěšek na klíče, který obsahuje NFC čip pro bezkontaktní platby. Samozřejmostí je pak možnost spárování s telefonem a tak vždy naleznete svůj svazek klíčů. Akumulátor je vyměnitelný a má vydržet minimálně šest měsíců. Cena je stanovena na 29 USD.

The Tracker

Aplikace tracker uvnitř peněženky se synchronizuje s mobilním telefonem přes Bluetooth. Po připojení k vaší peněžence, můžete použít mapu a vyhledat tak svojí peněženku nebo ji prozvonit případně tak i mobilní telefon. Baterie ve sledovacím zařízení baterie vydrží až 6 měsíců, a je snadno dobíjecí pomocí tenké USB nabíječky, která se skrývá v peněžence.

 Projekt Ekster Wallets doposud vybral přes 230 000 Euro od více než 2150 přispěvovatelů.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty