Hlavní navigace

Chromebooky ve fázi předprodeje

Google na konci minulého týdne oznámil spuštění předobjednávek netbooků s předinstalovaným Chrome OS. Učinil tak prostřednictvím svého kanálu na Twitteru, přičemž aktuálně dostupné Chromebooky jsou značek Acer a Samsung.
Martin Tábor 13. 6. 2011

Sdílet

Chromebooky od výrobců Acer a Samsung je nyní možné předobjednat na portálech Amazon.com a BestBuy.com. Amazon zatím nabízí Chromebooky značky Samsung, a to dva modely ve dvou provedeních. Jedná se o Samsung Series 5 3G za 499,99 $ a Samsung Series 5 Wi-Fi za 429,99 $. Oba přístroje je možné zakoupit buď v černé nebo bílé barvě. Nabídka BestBuy je shodná a to včetně uvedených cen.

Chromebooky

Chrome OS je operační systém postavený na jádře Linux, přičemž uživatelské prostředí je tvořeno pouze webovým prohlížečem Google Chrome. Systém je tak pojat zcela „cloudově“ a veškerá práce se soubory a dokumenty se odehrává přímo v prostředí prohlížeče za využití webových aplikací typu Google Docs apod. Do konce roku by zároveň mělo dojít k přepsání těchto aplikací za využití technologií z rodiny HTML5, což umožní jejich stažení a omezené používání i za předpokladu, že dočasně nebudeme mít k dispozici připojení na internet.

Zdroj: ctw.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty