Hlavní navigace

Chrome Frame: WebKit pro Internet Explorer končí

<p>&#160;</p>
Google Chrome Frame je doplněk pro starší verze Internet Exploreru, prvně vydaný v roce 2009. Měl pomoci vývojářům stránek částečně obejít jádro IE a vykreslit "složitý" obsah pomocí WebKitu a V8. Podle Googlu však již IE dospěl.
Martin Tábor 16. 6. 2013

Sdílet

V podstatě až do příchodu Internet Exploreru 9 to nebylo s kompatibilitou webových standardů ze strany redmondského prohlížeče vůbec slavné. Vývojáři tak stále naráželi na určitá „specifika“ nejrozšířenějšího webového browseru, kterým zkrátka museli zdrojový kód tak či tak přizpůsobit. Obecně vzato, zpravidla byla jedna verze kódu určena pro všechny  ostatní prohlížeče a pro IE platila verze druhá.

Google Chrome Frame – ilustrační obrázek

I z těchto důvodů Google vydal doplněk Chrome Frame, který IE „naučil“ některé funkce renderovacího jádra WebKit a umožnil zpracování JavaScriptu enginem V8. Vývojáři tak mohli zkusit některou část kódu pro IE delegovat doplňku Chrome Frame, který se o jeho zpracování postaral sám a zpravidla tak nebyly potřeba rozsáhlé programové změny. Zřejmě i z důvodu, že Internet Explorer se stává čím dál konkurenceshopnějším prohlížečem a alespoň u verze 10 je kompatibilita již skutečně slušná, rozhodl se Google Chrome Frame vyřadit z portfolia. Stát by se tak mělo začátkem příštího roku a aktuální verze je určena IE verze 6 až 9.

Zdroj: chromium.org

Autor článku