Hlavní navigace

Červenec 2012 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

Měsíc červenec patřil aplikacím pro zábavu, čištění systému i práci s multimédii. Vyzkoušejte také aplikace pro stahování videí z YouTube, hraní mariáše na počítači či správu a čtení elektronických knih.
Roman Polášek 9. 8. 2012

Sdílet

Velmi vyrovnaný žebříček patnácti nejstahovanějších novinek přinesl měsíc červenec. Pouze aplikace na prvním místě výrazně odskočila ostatním. To jen dokazuje oblíbenost mariáše a popularitu aplikací v češtině. Níže představíme trojici nejúspěšnějších aplikací a také další kvalitní programy, které si zaslouží vaši pozornost.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Mariáš Freeware 580
2.  Direct YouTube Downloader Freeware 265
3.  EasyPC Cleaner Free Freeware 259
4.  AppCleaner Freeware 251
5.  Total recorder Shareware 240
6–7.  Helicon Photo Safe Freeware 223
6–7.  Jeskola Buzz Freeware 223
8.  UltraStar Freeware 217
9.  Webroot SecureAnywhere AntiVirus Shareware 213
10.  Kindle for PC Freeware 207
11.  UltimateDefrag Freeware 203
12.  Crystal DiskMark Freeware 199
13.  Antirun Freeware 197
14.  Comodo IceDragon Freeware 187
15.  Freemium System Utilities Freeware 181

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

3. EasyPC Cleaner Free

Máte-li rádi ve svém systému pořádek, pak jistě vyzkoušejte čisticí aplikaci EasyPC Cleaner Free. Ta totiž dokáže odstranit z vašeho počítače nejen přebytečné soubory, ale obsahuje i nástroj pro čištění registrů. Program umožňuje čištění jedním kliknutím, ale i pokročilejší mód, ve kterém vám dovolí zvolit jen ty součásti, které si přejete smazat. K dispozici jsou volby pro nejpoužívanější webové prohlížeče, samotný systém Windows i položky v registru.

Aplikace poskytuje rovněž přístup k nástrojům samotného systému. Rychle můžete použít obnovení systému, defragmentaci disku, kontrolu disku nebo třeba zálohování. Jako třešničku na dortu lze brát správu programů spouštěných po startu systému a také možnost odinstalace programů. Paradoxem aplikace je však fakt, že po instalaci sama nabízí nainstalování toolbaru do internetového prohlížeče a přenastavení domovské stránky. Dejte si na tuto volbu po instalaci pozor a vyvarujte se instalace těchto součástí.

Vyčistěte svůj počítač s programem EasyPC Cleaner Free

Vyčistěte svůj počítač s programem EasyPC Cleaner Free

Vyčistěte svůj počítač s programem EasyPC Cleaner Free

2. Direct YouTube Downloader

Mezi nejstahovanější novinky za měsíc červenec se po právu zařadila i aplikace pro snadné stahování videí z YouTube. S aplikací Direct YouTube Downloader bez problémů stáhnete nejen jakékoliv vybrané video, ale i více videí z jednoho playlistu nebo rovnou všechna videa od konkrétního uživatele. Vždy stačí vložit pouze odkaz na video, playlist nebo jméno uživatele a stahování může začít. Abyste nemuseli otevírat prohlížeč, obsahuje aplikace i vyhledávání.

Videa můžete stahovat v libovolném rozlišení, včetně Ultra HD 4K. Rovněž se nabízí i možnost stažení pouze zvukové stopy. Stažený soubor můžete nechat ve své původní podobě, nebo jej můžete rovnou převést do jiného formátu. Na výběr jsou především formáty určené pro přehrávání videí v mobilních zařízeních. Lehce si tak stáhnete video a následně i převedete do optimální podoby pro iPhone, iPad či zařízení s Androidem.

Mezi užitečné funkce patří i automatické zachytávání odkazů, které si zkopírujete do schránky. Aby se vám s aplikací ještě lépe pracovalo, můžete v nastavení změnit jazyk na český. Pochvalu si rovněž zaslouží povedené grafické rozhraní, které nejen dobře vypadá, ale je i snadno ovladatelné. Jediným negativem aplikace je pak přítomnost zbytečného toolbaru v instalačním souboru. Během ní si tedy dejte pozor, ať tuto součást nenainstalujete.

Snadné stahování videí s aplikací Direct YouTube Downloader

Snadné stahování videí s aplikací Direct YouTube Downloader

Snadné stahování videí s aplikací Direct YouTube Downloader

1. Mariáš

Patříte-li mezi karbaníky a rádi si zahrajete se svými přáteli mariáš, jistě vyzkoušejte i stejnojmennou hru na počítači. Ačkoliv je hraní karet společenskou záležitostí, můžete udělat výjimku a potrénovat proti protivníkům, které řídí počítač. Pravidla hry odpovídají volenému mariáši.

Mezi hlavní přednosti této aplikace patří čeština a velmi jednoduché ovládání. Rovněž lze v nastavení nalézt několik voleb, jejichž pomocí si můžete upravit parametry hry. Nechybí nastavení ceny her a ani možnost změnit jména protihráčů třeba na jména vašich kamarádů, se kterými hráváte mariáš. Hra je rovněž doprovázena zvuky pro oznámení všech důležitých akcí. Vhod přijde jistě i možnost opakování poslední hry, díky které si můžete procvičovat různé situace a zvolit jinou strategii. Díky češtině a jednoduchosti je hra velmi vhodnou pro chvíle, kdy máte chuť na hru mariáše, avšak nemáte žádné protihráče nablízku.

Zahrajte si mariáš i o samotě

Zahrajte si mariáš i o samotě

Zahrajte si mariáš i o samotě

Další užitečné aplikace

Zajímavou alternativou pro čištění systému je k aplikaci na třetím místě žebříčku program AppCleaner. Pokud vás však čištění systému neláká a raději se bavíte, můžete vyzkoušet program UltraStar, u kterého si můžete zazpívat známé písně, a na základě podaného výkonu vám program změří, jak moc se od originálu odchylujete. Pro vášnivé čtenáře je pak určen Kindle for PC, který je elektronickou čtečkou knih určených pro zařízení Kindle od Amazonu. Poslední z doporučovaných aplikací bude vyspělý a výborně funkčně vybavený program Helicon Photo Safe, který oceníte především při správě vašich fotografií.

A které aplikace jste během léta objevili vy? Podělte se o ty nejzajímavější s ostatními čtenáři v diskuzi pod článkem.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty