Hlavní navigace

Červen 2015 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

S červnovými novinkami se podíváme na nový univerzální download manager, internetový prohlížeč s blokováním reklamy a balíček čtyř verzí Google Chrome. Navíc nabídneme i další užitečné programy.
Coudy 10. 7. 2015

Sdílet

Jako každý měsíc, i tentokrát vám přinášíme přehled patnácti novinek, které si uživatelé nejčastěji stáhli z katalogu Stahuj.cz. Na pomyslném prvním místě se objevil s obrovským náskokem univerzální download manažer pro stahování audio i video obsahu z internetuDalší místa pak obsadil internetový prohlížeč s blokováním reklamy a další velice šikovný balíček čtyř verzí Google Chromu.  

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  DLNow Freeware 254
2.  Mustang Browser  Freeware 179
3.  Chrome Hybrid Freeware 167
4.  Google Chrome Speed Booster Freeware 142
5.  Red Apple Freeware 123
6.  Firefox Hybrid Freeware 116
7.  Super Moto Racers Freeware 103
8.  Autorun Angel Freeware 99
9.  Comodo Antivirus Freeware 115
10.  Vypnutie PC Freeware 90
11.  Panels Freeware 88
12.  Weeny Free Video Cutter Freeware 81
13.  SterJo Google Ad Blocker Freeware 78
14.  Android Apk Installer Freeware 76
15.  Fakturátor Freeware 73

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. DLNow

Na prvním místě našeho žebříčku se umístila aplikace pro stahování audia a videa z internetu s názvem DLNow. Jedná se v podstatě o univerzální download manažer pro stahování v podstatě libovolného multimediálního obsahu. Jeho výhodou je podpora bezproblémového stahování Ultra HD 4K videí, hudebních skladeb ve formátu MP3, a jako bonus si poradí dokonce i s ukládáním playlistů (seznamů skladeb) nebo v poslední době velmi populárních live streamů. V těchto případech dokáže spolupracovat snad se všemi webovými servery jako jsou YouTube, Twitch, Dailymotion, Facebook, Vine, Vimeo, Dailymotion, BBC, Yahoo, ESPN, Niconico, Mixcloud a stovkami dalších.

DLNow

2. Mustang Browser

Na druhé místě se umístil Mustang Browser. Prohlížeč je jednoduše spolehlivý a rychlý a již v základu umožňující blokovat reklamy nebo jiný komerční obsah na webových stránkách. Zajímavostí je, že Mustang Browser je postaven na stejné platformě jako Google Chrome, tedy vizuálně se mu podobá a nabízí podobně rychlé prohlížení, stabilitu a bezpečnost. Pod ikonou vpravo v prohlížeči vedle adresního řádku ukazuje, kolik reklamy bylo zablokováno na každé webové stránce, podobně jako doinstalovaná aplikace Ablock v Chrome. Kromě samotného blokování reklam poskytuje prohlížeč také možnost prohlížení v anonymním režimu. Samozřejmostí je, že programu lze přidat různá rozšíření určená pro Google Chrome. Mustang Browser zahrnuje mimo jiné nástroje pro vývojáře, správce úloh nebo konzoli JavaScriptu. Velkým plusem je mnohem menší paměťová náročnost oproti Chrome.

Pohled na startovací stránku prohlížeče Mustang

3. Chrome Hybrid

Pomyslnou třetí příčku obsadil Chrome Hybrid. Jedná se o internetový prohlížeč dostupný ve čtyřech variantách. Pokaždé při spuštění aplikace se zobrazí launcher, který nabízí výběr  čtyři verze Chrome prohlížeče. Mimo jeho klasickou verzi dále nabízí, jeho modifikací Home, která je vybavena programovým detektorem a blokátorem reklamních bannerů a sdělení. Další verzí nazvanou Safe je prohlížeč Chrome, který je spuštěn v tzv. anonymním režimu. Anonymní režim otevře nové okno, ve kterém můžete procházet internet, aniž by Chrome ukládal údaje o navštívených webech. V anonymním režimu si můžete otevřít více karet a mezi zobrazenými stránkami libovolně přepínat. Když tyto karty zavřete, Chrome neuloží údaje o navštívených webech. Poslední modifikace Hybrid kombinuje dohromady všechny výhody těchto prohlížečů.

Pohled na spuštění prohlížeče

Další užitečné aplikace

Na pomyslné čtvrté příčce se umístil program Google Chrome Speed Booster. Jedná se o nástroj pro optimalizaci výkonu a celkové zrychlení běhu internetového prohlížeče Google Chrome. Program je automaticky spuštěn na pozadí, v oznamovací oblasti je k dispozici ikona, prostřednictvím které je možné se dostat do informačního okna. Neposkytuje prakticky žádné uživatelské možnosti a nastavení či jakékoliv přizpůsobení. Všechna práce programu je tak prováděna nezávisle na požadavcích uživatele.

Další prohlížeč umístěný v našem žebříčku nese název Red Apple. Jedná se o spolehlivý internetový prohlížeč s moderně vypadajících rozhraním a řadou praktických funkcí. Prohlížeč uživatelům umožňuje rychlý přístup na některé z nejoblíbenějších sociálních webových stránek, zpravodajských a sportovních portálů. Navíc můžete snadno použít pole rychlé vyhledávání pro nalezení požadovaných webových stránek. Pomocí prohlížeče Red Apple můžete procházet weby kromě normálního režimu i samozřejmě taktéž v režimu anonymním. Prohlížeč obsahuje dále několik zajímavých funkcí jako například panel záložek a oblíbených stránek, panel historie navštívených stránek či nastavitelné klávesové zkratky. 

Jedinou hrou umístěnou v našem žebříčku je Super Moto Racers. Jedná se o motocyklovou závodní hru hlavně pro fanoušky motorek. Široká škála motocyklů a možnost přizpůsobení vás překvapí, ať už jste začátečník i profesionál. Dělejte své oblíbené triky a nechte své soupeře daleko za sebou v této vzrušující hře. Grafika je s vysokým rozlišením a samozřejmě ve 3D. Hra na disku nezabírá příliš mnoho místa a přitom je velmi propracovaná a snadno se ovládá. Tím vším se odlišuje od dalších konkurenčních titulů.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty