Hlavní navigace

Červen 2014 - nejstahovanější novinky na Stahuj.cz

Žebříček prvního prázdninového měsíce ovládly především hry a aplikace, které pomohou s optimalizací vašeho operačního systému. Díky nim si počítač vyčistíte i vyladíte podle svých představ.
Roman Polášek 21. 7. 2014

Sdílet

Spolu s prázdninami přichází i další z našich pravidelných přehledů nejvíce stahovaných nově přidaných aplikací na Stahuj.cz. Obsahuje spoustu systémových utilit, ale i her, kterými si můžete zpestřit léto. Pod představením 3 nejúspěšnějších aplikací naleznete i tipy na další zajímavé programy.

Pořadí  Název aplikace Licence Počet stažení
1.  Windows Repair File Association Freeware 545
2.  Citrio Freeware 236
3.  Need for Speed Carbon Demo 179
4.  Tweak-8 Demo 151
5.  Need for Speed Underground 2 Demo 138
6.  Windows Hotfix Downloader Freeware 137
7.  Police Supercars Racing Freeware 135
8.  Bunker 16 Freeware 134
9.  Složenky Freeware 132
10.  AnyCleaner Freeware 127
11.  Auslogics Disk Defrag Touch Freeware 124
12.  Downverter Freeware 114
13.  xCore Complex Protection Freeware 113
14.  LG MotorSport HD Freeware 111
15.  VC RamCleaner Freeware 109

Poznámka k měření: Výsledky berte prosím s rezervou. Vzhledem k tomu, že byl každý program přidán v jiné fázi měsíce, měl i jiný čas na získání počtu stažení. Pořadí, hlavně v závěru tabulky, je tak jen orientační a nikoliv přesné. Míra počtu stažení nevyjadřuje skutečnou kvalitu aplikace.

1. Windows Repair File Association

Pokud se vám někdy stalo, že vám systém nedokázal otevřít známý typ souboru, je to tím, že byla porušena asociace daného typu s vybraným programem. K takové situaci může dojít například po odinstalování aplikací či po napadení počítače škodlivým softwarem.

V takovém případě je nutné tuto asociaci obnovit a znovu říci, že se má soubor otevírat ve vybraném programu. Právě k opravě tohoto problému je určen program Windows Repair File Association. Pracuje se s ním velmi jednoduše pomocí 3 kroků. V tom prvním je třeba zvolit váš operační systém. V druhém můžete vybrat konkrétní typy souborů, u kterých si přejete opravit asociace. Ve třetím pak zbývá potvrdit souhlas s podmínkami a nechat aplikaci problém vyřešit. Nemusíte se přitom bát poškození systému. Aplikace totiž umožňuje před každým zásahem vytvořit bod obnovení, takže v případě potřeby je možné vše vrátit do původního stavu. Aby však aplikace pracovala správně, je třeba ji spustit s administrátorskými právy.

<p>Windows Repair File Association pomůže najít k souborům správné aplikace pro jejich otevření</p>

Windows Repair File Association pomůže najít k souborům správné aplikace pro jejich otevření

Windows Repair File Association pomůže najít k souborům správné aplikace pro jejich otevření

2. Citrio

Hledáte-li rychlý a funkcemi nabitý internetový prohlížeč, pak jistě vyzkoušejte Citrio, který obsadil druhou příčku v přehledu nejstahovanějších novinek. Mezi jeho hlavní přednosti patří jednoduchost rozhraní a také ovládání. Nabízí ochranu před malwarem a phishingem během vašeho surfování a dokáže také ochránit vaše soukromí. Nabízí rovněž manažera stahování, který umí hromadně ovládat stahované položky. Výhodou je i zabudovaný torrent klient. Prohlížeč rovněž umožňuje snadnou změnu proxy serveru a nabízí i podporu pro aplikace a rozšíření z webového obchodu Chrome.

Navíc si budete moci vytvořit i vlastní účet, jehož prostřednictvím budete mít své záložky, historii a nastavení na všech počítačích, na kterých se přihlásíte.

<p>Citrio nabízí rychlé a pohodlné prohlížení internetových stránek spolu s bittorrent klientem</p>

Citrio nabízí rychlé a pohodlné prohlížení internetových stránek spolu s bittorrent klientem

Citrio nabízí rychlé a pohodlné prohlížení internetových stránek spolu s bittorrent klientem

3. Need for Speed Carbon

Máte-li rádi auta a rychlou jízdu, jistě znáte i herní sérii Need for Speed. Třetí příčku v žebříčku obsadila demoverze dílu s názvem Carbon. Můžete si v ní vyzkoušet adrenalinové pouliční závody v rychlých autech. Budete soupeřit nejen s dalšími závodníky, ale i s policií. V plné verzi hry si rovněž budete moci vybudovat vlastní tým, téměř libovolně upravovat své auto či závodit o kontrolu nad městem.

<p>Need for Speed Carbon vám nabídne zajímavé a rychlé závody</p>

Need for Speed Carbon vám nabídne zajímavé a rychlé závody

Need for Speed Carbon vám nabídne zajímavé a rychlé závody

Další užitečné aplikace

Z ostatních aplikací v žebříčku je určitě třeba zmínit aplikaci Tweak-8. Jedná se o propracovanou aplikaci, která umožní vyladit systém Windows 8. Nabízí pro to nepřeberné množství voleb a nastavení, kterými můžete ovládat vizuální efekty systému, optimalizovat připojení k internetu či opravit chyby v registrech. Navíc umožní získat i detailní přehled o využití hardwarových prostředků vašeho počítače. Více se dočtete v recenzi, která byla programu věnována.

Doporučit lze i další systémovou utilitu, kterou je AnyCleaner. Zbaví váš počítač zbytečných souborů a dokáže ochránit vaše soukromí mazáním citlivých dat, například z historie procházení internetu. Navíc dokáže i najít a opravit chyby v registrech.

Pokud chcete udržet svůj počítač stále rychlý, je třeba eliminovat fragmentaci souborů na disku. Právě pro defragmentaci je určena aplikace Auslogics Disk Defrag Touch. Jedná se o verzi, která se speciálně připravena pro počítače s dotykovým ovládáním.

Dlouhou chvíli o prázdninách pak můžete zahnat i povedenými hrami. Kromě zmíněného Need for Speed Carbon v žebříčku najdete také starší, ale i přesto výborný kousek, Need for Speed Underground 2, ve kterém si nejen zazávodíte, ale i proměníte auto k nepoznání díky tuningu. Máte-li rádi hororovou atmosféru, pak můžete vyzkoušet hru Bunker 16, ve které je vaším úkolem v omezeném čase najít cestu ven z temného bunkru.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty