Hlavní navigace

Centrum Mail - rychlá komunikace a správa emailů v jednom

Vyzkoušejte zbrusu novou aplikaci pro správu emailů a zúčastněte se soutěže o herní notebooky Dell. Pomocí nového klienta můžete spravovat poštu z více různých služeb i využívat instant messaging.
Roman Polášek 3. 4. 2012

Sdílet

Pracujete raději s desktopovými aplikacemi, než s webovými službami? Pak vás jistě zaujme Centrum Mail, který přináší všechny výhody online verze emailu přímo do vašeho počítače. Jedná se primárně o emailový program, který je přizpůsoben Centrum a Atlas emailu. Jeho největšími výhodami je vskutku bohatá nabídka funkcí a velmi snadná obsluha.

Kompletní práce s emaily a ještě mnohem víc

Centrum Mail je alternativou například k oblíbenému MS Outlooku nebo Thunderbirdu od Mozilly. Funkčně je jim velmi podobný. Primárně je desktopovým emailovým klientem, který je určen pro správu emailů a to klidně i z více různých účtů najednou. Jeho velkou výhodou je, že pokud vlastníte emailový účet na Atlas.cz či Centrum.cz, stačí v programu vyplnit přihlašovací údaje a vše ostatní bude automaticky nastaveno. Díky tomu bude klient okamžitě plně funkční a vy budete moci začít spravovat vaši elektronickou poštu.

Přidání účtu

Pokud již využíváte některou jinou aplikaci, můžete z ní data jednoduše importovat do programu Centrum Mail. Aplikace umožňuje import zpráv a kontaktů z MS Outlooku, Outlooku Express či Windows Mailu, z aplikace The Bat! a také samozřejmě Thunderbirdu. Díky tomu bude přechod velmi hladký a nepřijdete o svá data.

Import dat

Pokud si založíte Centrum mail, získáte až 2 GB prostoru pro vaše emaily. Výhodou je rovněž nadstandardní velikost 15 MB pro přílohy posílané emailem. Nemusíte se přitom bát podvodných či obtěžujících emailů, protože budete chráněni jedním z nejlepších antispamů u nás. V aplikaci Centrum Mail budete rovněž moci spravovat účty jiných než jmenovaných služeb. A to stále s automatickým nastavením, aby váš komfort používání byl co největší.

Okno emailového klienta

Instant Messaging

Centrum Mail není určen pouze k práci s emaily. Do jeho funkční výbavy patří také rychlá komunikace prostřednictvím oblíbeného instant messagingu. Své přátele tak budete moci kontaktovat přímo z aplikace pomocí Facebook Chatu, služby Google Talk a jakéhokoliv Jabber účtu. Nebudete tedy už muset navštěvovat odpovídající webové služby. Na vše vám bude stačit jedna aplikace.

Instant messaging přes Google Talk

Instant messaging přes Google Talk

Instant messaging přes Google Talk

Plánování a úkoly

Funkční výbava programu Centrum Mail sahá ještě dále, než jen ke komunikaci. Díky integrovanému kalendáři ho můžete použít i k plánování osobních i pracovních aktivit. Svůj kalendář můžete rovněž propojit s Google nebo Yahoo! kalendářem. Centrum Mail je totiž s těmito službami kompatibilní. Pro ještě lepší organizaci svého času a práce můžete rovněž využít plánování úkolů, kterým aplikace také disponuje. Díky tomu vám už nikdy nic důležitého neunikne. U úkolů je možné využít opakování a také umí na sebe upozornit, což je značná výhoda.

Vytvoření nového úkolu

Vytvoření nového úkolu

Vytvoření nového úkolu

Všeuměl pro široké spektrum uživatelů

Všechny zmíněné moduly jsou v aplikaci provázány a tvoří dobře fungující celek, který vám usnadní spoustu práce. Příkladem může být rychlé a pohodlné vyhledávání, jak emailech, tak i kalendářích a kontaktech. Spolehnout se můžete i na kvalitní kontrolu pravopisu, díky které bude psaní emailů mnohem snazší.

Jako bonus obsahuje Centrum Mail i modul, který přímo v aplikaci dokáže zobrazovat výběr těch nejzajímavějších článků z webů, které patří pod Centrum.cz. V aplikaci se dozvíte ty nejaktuálnější zprávy z domova i ze světa, novinky týkající se životního stylu a neunikne vám ani nic ze zábavy či nabídky pro nakupování se slevou.

Centrum Mail je zkrátka všestranným produktem, který je na míru šitý službám nejen od Centrumu. Je kompletním nástrojem pro elektronickou komunikaci a vše, co obsahuje, nabízí zdarma a v rozhraní, které je přeloženo do češtiny. Celá práce s ním je navíc maximálně intuitivní a díky tomu si s aplikací poradí i méně počítačově zkušení uživatelé. Pokud tedy raději pracujete s desktopovými klienty místo těch webových, lze Centrum Mail jen doporučit.

Soutěžte a vyhrajte notebooky Dell

Pokud se vám aplikace Centrum Mail zalíbí, můžete se zúčastnit soutěže o 6 výkonných notebooků značky Dell a další ceny. Vyhrává ten, kdo pošle svým přátelům osobní pozvánku k této aplikaci prostřednictvím emailu a jehož největší počet přátel aplikaci nainstaluje. Detailní informace o soutěži, včetně přesného znění pravidel a hardwarové konfigurace notebooků, si můžete přečíst přímo na stránkách soutěže. Pozvánky je možné rozesílat rovnou z aplikace Centrum Mail.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty