Hlavní navigace

CCleaner 4.0: dva nové nástroje, jeden placený

Utilitu CCleaner asi není třeba představovat. Velmi oblíbená aplikace pro čištění systému aktuálně vyšla ve čtvrté major verzi, která přináší dva zcela nové nástroje. Vývojáři však cílí i na placenou verzi Pro.
Martin Tábor 27. 3. 2013

Sdílet

Operační systém Windows kdysi nechvalně proslul mimořádnou schopností zanášení registrů i disku zcela nepotřebnými a zastaralými daty. Hlavně z důvodu „zanášení“ registrů bylo tak až do příchodu novějších Windows téměř nezbytné, provést čas od času kompletní reinstalaci. Díky tomu se zrodilo množství softwarových utilit, které si jako svůj cíl určily tento „nepořádek“ v systému aspoň výrazně redukovat, prodloužit OS životnost a zlepšit výkon. Jedním z takových programů je tradičně i CCleaner, který se řadí mezi vůbec nejoblíbenější nástroje svého druhu.

CCleaner 4.00

Verze 4.0 je již plně kompatibilní i s 64 bitovými Windows 8 a kromě jiných zlepšení přichází se dvěma novými nástroji:

  • Duplicate File Finder – s pomocí uživatele vyhledává nadbytečné kopie souborů,
  • System and Browser Monitoring – trvalé sledování systému a možnost nastavení automatických akcí (aplikace v tray ikonce).

Právě druhá z nových funkcí je k dispozici pouze v rámci placeného CCleaner Professional a umožňuje permanentní pročišťování systému a webových prohlížečů. CCleaner lze přitom nastavit tak, že se chová zcela „tiše“, zobrazí upozornění nebo nechá uživatele danou akci potvrdit.

Funkce Monitoringu

Toto pochopitelně nejsou veškerá zlepšení a čtvrtá verze se chlubí např. větším výkonem, novou ikonkou, vylepšeným čištěním registrů apod. Kompletní informace jsou uvedeny zde. V součtu lze říci, že placená verze, začínající na 19,95 euro nepřinese nijak velkou přidanou hodnotu a slouží tedy spíše jako forma dotování projektu. Vývojáři dále plánují např. i verzi pro Android.

Zdroj: piriform.com

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty