Hlavní navigace

Budoucnost Youtube? Vyzkoušejte novinky již nyní

Před nedávnem jsme psali článek, ve kterém se Youtube rozloučilo se podporou starších TV a produktů Apple. Za tímto krokem v podstatě bylo zrušení flashové přehrávače a pro přehrávání videí používat HTML5.
Coudy 11. 5. 2015

Sdílet

Při používání nového protokolu HTML5 tak tento měsíc začalo testování nového přehrávače, který změní svůj vzhled a přidá několik vylepšení. Z přehrávače Youtube má zmizet celá neprůhledná spodní lišta, která podkresluje ovládací prvky a ty se mají přesunout nad samotné video. Ikony také budou výraznější a proběhnout taktéž mají změny v nabídce nastavení. Nejvýraznější aktualizací pak má být samotné skrývání všech prvků, pokud přesuneme kurzor mimo přehrávač videa.

Vyzkoušet můžete již nyní

Youtube nabízí možnost si nový přehrávač vyzkoušet v předstihu již nyní a to konkrétně na internetové adrese www.youtube.com/testtube kde se na dolním konci stránky nachází volna vyzkoušet si přehrávač v novém kabátu. Youtube doslova popisuje svůj přehrávač takto: "Náš nový přehrávač je uhlazenější, nepřekáží při přehrávání videa a přizpůsobí se každé velikosti obrazovky nebo rámce pro vkládání. Vyzkoušejte jej. Postupně budeme přidávat nové funkce a vylepšovat celkový vzhled i dojem."  Dle oficiálního fóra mají někteří uživatelé problém s podporou svého internetového prohlížeče. Proto před samotným vyzkoušením doporučujeme aktualizovat si prohlížeč na nejnovější možnou verzi.

Nový vzhled přehrávače

Dle našeho názoru se nový přehrávač velmi povedl a konečně tak zmizí známé problémy se starým flash přehrávačem, kdy se musel velmi často aktualizovat a v hodně případech se přehrávané video při přepnutí do režimu celé obrazovky na chvilku zastavilo.

Autor článku

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty