Hlavní navigace

Britská vláda schválila kontrolu netu

Britové ústy svého ministerského předsedy Gordona Browna v pondělí informovali o novince na IT trhu. Je jí "watchdog" - hlídací pes.
1. 10. 2008

Sdílet

Britové, stejně jako další vlády po celé zemi, zkouší omezit násilí, sebevraždy a další nešvary, které jsou podle jejich názorů spjaty s internetem. V Číně vypínají weby, na severu Evropy procházejí video-záznamy na YouTube a v Británii přicházejí s hlídacím psem. Pro jasnou představu: Jde o nástroj, zabraňující a informující o konkrétních webových stránkách. Najdete jej přes UK verze Google, Facebooku až po Vodafone.

Všechno zkrátka a jednoduše směřuje ke snaze vysvětlil dětem, že sledovat týraní zvířat není košér. Anebo že střílet do spolužáků není zdravé. Že nejde o nic převratného a mnohem podstatnější by byla prevence, není nikde řečeno. Záštitu nad úspěšnou aplikací celého projektu ponese UKCCIS (Sdružení pro ochranu dětí na internetu), zpovídat se bude přímo premiéru Brownovi. „UKCCIS bude silnou koalicí, zabraňující násilí na webu. Pro rodiče jde o důležitou komponentu,“ nechal se slyšet jeden z účastníků projektu. V Čechách se naštěstí nic podobného neplánuje.

Něco jsme propásli?

Dejte nám vědět. Upozornit redakci Stahuj
Velice děkujeme za Vaše podněty